201 milliós pert nyert Schobert Norbi!

Norbival nem lehet packázni. Főleg pénz nélkül. Legalábbis ez derül ki az alábbiakban idézett cikkből (az eredeti cikket itt találja). Hogy lehet úgy pert indítani, hogy nem nézzük meg, milyen költségvonzata van az eljárásnak és mi milyen következményekkel járhat a végkifejlet. Valljuk be, ez most eléggé kínosra sikeredett, hiába kedveljük a DJ-t.

Budapest — Jogerősen 201 milliós pert nyert Schobert Norbert (45) a DJ Hamvai „PG” Péter (39) ellen. A polgári pert a lemezlovas és szerzőtársa, Papp Róbert indította, mert szerintük a fitneszguru nem fizette meg nekik az általa és felesége által készített DVD-ken használt zenék utáni jogdíjat.

A bíróság jogalap hiányában elutasította a Schobert elleni keresetet /Fotó: Fuszek Gábor

– Soha nem kaptam pénzt sem Rubint Rékától, sem Schobert Norberttől a háttérben hallható mix elkészítéséért. Igaz, nem is kértem, hiszen másról szólt a baráti megállapodásunk. Azonban a mixeken túl több saját dalom is szerepelt a DVD-ken, amelyek után, azt gondoltam, kapok jogdíjat, de tévedtem – mondta akkor a neves DJ lapunknak, ami miatt beperelte az üzletembert.

Hamvai PG polgári pert indított jogdíjvita miatt, ám az illetéket már nem fizette meg. Fotó: RAS Archívum

Ám Schobert ügyvédje, dr. Magyari Brigitta szerint úgy tűnik, hogy ez az egész állítás alapvetően inkább a médiá­nak szólt, semmint a bíróságnak, a két férfi ugyanis végül érdemben nem lépett jogi útra. Azt azonban hangsúlyozta, a házaspár a szerzői jogvédő iroda, az Artisjus felé mindent kifizetett.

– Hamvai és társa benyúj­­tott ugyan egy papírt, hogy az azon lévő bírósági pecsétet meg ­lehessen mutatni a sajtótájékoztatón, de aztán amikor be kellett nyújtani a keresetet, és be kellett fizetni az illetéket, amely a törvény szerint a követelés hat százaléka, nem léptek, arra már nem került sor – jelentette ki az ügyvédnő.

Mivel azonban Hamvai PG és Papp Róbert nem fizette be az illetéket - ami az ő esetükben a hat százalék alapján 12 millió forint lenne, ám a törvény szerint az összeg nem haladhatja meg a 1,5 millió forintot -, hogy elindulhasson a per, a bíróság idézés kibocsátása nélkül elutasította keresetüket.

– Ez már egy jogerős ítélet a bíróság részéről, ami azt jelenti, hogy mivel nem volt jogalapja a pernek, Schobert meg­nyerte azt. Nem jogerős azonban a másik perben az ítélet. A Schobert Norbert által kezdeményezett kártérítési perben, ahol ügyfelem 500 millió forintot követel Hamvai PG-n hitelrontás miatt, egyelőre csak első fokon született nem jogerős döntés – jelentette ki az ügyvédnő.”

Címkék: Celebügyek
http://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/27555/pics/lead_800x600.jpeg
Celebügyek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?