Ráharapott egy méregerős paprikára és brutálisan csíp? Itt a megoldás!

Amikor ráharapunk az erőspaprikára, nyelvünk egy másodpercen belül elkezd bizseregni, arcunk kipirul és elkezdünk izzadni. Bár ez a kínzó érzés idővel alábbhagy, jobb, ha tisztában vagyunk vele, hogy rövidíthetjük ezt a folyamatot, ha iszunk egy pohár tejet, vagy esetleg fogyasztunk valamilyen tejterméket, írja a Daily Mail.

Kutatók szerint a legcélravezetőbb dolog, ha enyhíteni akarjuk a csípős paprika okozta égető érzést, hogy tejet iszunk rá. Ugyan a szénhidrátok és a cukrok is enyhítik valamelyest a kellemetlen érzést, de a tej és a tejtermékek fehérje tartalma segít a legjobban közömbösíteni a csípős vegyületet.

A szakértők szerint a víz és az alkoholtartalmú italok csak rontanak a helyzeten.

http://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/28770/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?