Csokoládééé!!! Sütiiii!!!

Édességfüggőként muszáj volt kilátogatnom az Édes Napokra. A Bazilika előtt felállított kis faházak mindegyike, valamilyen különleges finomságot rejtett. A gyerekek egyből lecsaptak az erdélyi kürtőskalácsra, pedig ott ez az édesség számított a legsnasszabb portékának.  

Fotó: Tóth-Almási Berke

Az eső szinte végig esett, mégis nagyon sokan látogattak ki az Édes Napokra. Egyedül az árak szegték a látogatók kedvét, hiszen a minőséget bizony meg kell fizetni. A kézműves csokoládék és sütemények tengerében a gyerekek rátaláltak egy általam csak Harry Potter cukorkának hívott édességre. A kis doboz egyenként adagolja a cukorkákat, ám nem lehet felkészülni arra, milyen színű, szagú és ízű cukorka bukkan fel. Van a megszokottabb ízek mellett kutyaeledel ízű, sőt hányás ízű is. Nos, ez utóbbinak borzalmas szaga is van. A suliban ezen biztosan jókat lehet nevetni a barátokkal, vagy éppen megszívatni őket, de a kocsi légterében ezzel a kibírhatatlan bűzzel utazni - hogy is fogalmazzak - nem éppen üdítő élmény.

Bean Boozled cukorka - sohasem lehet tudni, milyen ízű cukorka bukkan fel

A gyerekekkel felfedeztek olyan csokoládét is, amellyel gyurmázni lehet, de láttunk olyan csokoládékat is, amelyek pont úgy néznek ki, mintha igazi, fémből készült szerszámok lennének.

Illusztráció

Egy biztos, aki kilátogat ide, sok különlegességet láthat, kóstolhat. Ugyan drága minden, de szerintem egyszer-egyszer megérdemeljük, hogy valami ritka ínyencséggel kényeztessük magunkat.

Fotó: Tóth-Almási Berke

Az Édes Napok szeptember 18-ig látogatható a Bazilika előtti téren. A belépés ingyenes!

 

2
http://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/30321/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Kiskíváncsi válasza: Anonymus bejegyzésére 2016-09-20 22:27:50
Kedves Kommentelő!
Elnézést kérek, ha megbántottam volna! Egyáltalán nem érzem, hogy negatívat írtam volna a rendezvényről. Szerintem pl. ha a kürtőskalács 1200-1500 Ft az pofátlanul drága, de mégsem azt írtam, hogy pofátlanul drága, hanem azt, hogy a minőséget meg kell fizetni. A vicces cukorka tényleg vicces volt, teljesen félreértette a mondanivalót. A gyerekek megőrülnek érte - ez most nagyon menő a suliban. A cikk végén pedig kifejezetten ajánlom a rendezvényt. Nem PR cikket akartam írni, hanem egy hiteles véleményt, amit az olvasók jobban elhisznek, mint a színes, szagos és ettől gyanús írást. Ebből fakadóan, szerintem inkább önnek kell feltenni azt a bizonyos másik, pozitívan látó szemüveget.
Tisztelettel:
Kiskíváncsi
Válaszolok
Anonymus 2016-09-18 11:15:57
Sajnálom, hogy Önnek ez jött le a rendezvényről és csak negatívan lát.

Én is kint voltam tegnap elég hosszú időn át. Lehet jobban megfigyeltem a dolgokat.
Pofi szervezés, tisztaság a nagy tömeg ellenére, hangulatos fehér, fonott székek, asztalok, hatalmas választék mindenből!
Rengeteg külföldi látogató, akik az Édes napok jóvoltából elviszik Budapest és Magyarország hírét.

Bocs, nem szeretném Önt megsérteni, de amikor ilyen vásárokba megy az ember, tudja, hogy az árak kissé magasabbak a boltiaknál! Ez így van mióta világ, a világ, ezt felróni, ezért reklamálni kissé proli gondolkodásra vall!

Summa summarum, ez egy nagyon jól szervezett, minden igényt kielégítő rendezvény, ahol hangulatos bonbonkészítési tanácsokkal, kóstolásokkal, hangulatos, igényes koncertekkel szórakoztatják a látogatókat a belvárosban, gyönyörű környezetben!
Én csak gratulálni tudok a szervezőknek és nagyon remélem, hogy jövőre is lesznek Édes Napok!
Kívánom Önnek, hogy nézzen kissé más szemüveggel, ne az Ön számára negatív dolgokat keresse, hanem szemlélje pozitív szemüvegen át a világot és akkor a "vicces" cukorkában is mást fog meglátni!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?