Segíteni akart a barátjának, még nagyobb baj lett belőle

Elképesztő mire bukkantam. Az ember azt hinné a jó szándék nem árthat. Ám ebben az esetben a jó szándék egyenesen katasztrófát eredményezett. Úgy éreztem, muszáj megosztanom. Nem mindennapi történet következik.

"A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 17 éves fiatal ellen, aki tavaly karácsonykor barátját gázolta el Buják községben, közölte az ügyészség.

Az egészen kivételes sztori lényege, hogy a vádlott 2015. december 24-én, a késő esti órákban vitte a barátját kocsmába, majd amikor az kiszállt, valakik rátámadtak. Az autót vezető fiatalember segítségért indult, majd a másik utastársának édesanyjával visszament az útkereszteződéshez.

Innentől átadjuk a szót az ügyészségnek:

Mintegy 35-40 km/h sebességgel érkezett oda, ahol még mindig tartott a verekedés. A vádlott a verekedők mellett akart megállni, de amikor fékezett, az autó megcsúszott a nedves úttesten, és lefutott az útpadkára, ahol elütötte az éppen négykézláb helyzetbe került barátját, aki a blokkolva csúszó, jobb első kerék alá szorult, így őt a jármű mintegy 9 méter távolságra magával vonszolta.

A sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, többszörös bordatörést és szeméremcsont-törést szenvedett.

Mivel a vádlott megszegte a KRESZ azon szabályát, amely szerint járművel a forgalmi, az időjárási és látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni, ellene a Balassagyarmati Járási Ügyészség

közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot, melyben azt indítványozta, hogy a bíróság pártfogó felügyelet mellett bocsássa próbára a fiatalt, továbbá kötelezze a nyomozás során felmerült 123.444,- Ft bűnügyi költség megfizetésére."
Forrás: http://index.hu/belfold/2016/11/18/ne_benazd_el_a_fekezest_ha_autoval_sietsz_a_verekedo_baratod_segitsegere/
1
http://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/31824/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Laci
Laci 2016-11-20 11:51:45
Ez a cikk vagy mese,vagy nagyon ostoba.Otthagyja a barátját,miközben azt verik,majd hozza annak anyját,aki tuttira sokat segíthet,gondolom többet mint a sofő
r férfibarát. Az elgázolás már csak hab a tortán.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?