Így élnénk, ha újra egyesülne az Osztrák-Magyar Monarchia

Sokszor elméláztam, hogy élnénk most, ha nem esett volna szét az Osztrák-Magyar Monarchia. Jobban élnénk? Több nyelven beszélnénk, mint Svájcban? Az talán nem kérdés, hogy a nemzetek folyamatosan küzdenének függetlenségükért...

Ezért csillant fel a szemem, amikor az alábbi összeállításra bukkantam a Real Life Role oldalán, amelyet nem sokkal utána feliratozva is megtaláltam az offmédián. Az alkotók tényszerűen, adatokkal teletűzdelve azt tárják elénk, mi lenne, ha újra egyesülne az Osztrák- Magyar Monarchia. A készítők a birodalom 1914-es határait rajzolták újra, ahol szerintük most is Bécs és Budapest lenne az ország két fővárosa. 

Hatalmas birodalom lennénk, Európában méreteiben csak Oroszország előzne meg, a népsűrűség alapján pedig világviszonylatban a 20. helyet birtokolnánk.

A Monarchia visszaállítása 14 ország határait rajzolná újra. A hivatalos nyelveket, a magyart és az osztrákot például külön-külön kevesebb, mint a népesség 20 százaléka beszélné. A többi döbbenetes, érdekes adatot nézze meg inkább itt:

Címkék: Magyaros
1
http://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/33702/pics/lead_800x600.png
Magyaros
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Jutka 2017-02-07 14:17:59
Létezik "osztrák" nyelv is? Ez nekem új, pedig néhány évtizedet megéltem.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?