Nem szabad megmosni a csirkehúst!

Az Egyesült Királyság Élelmiszerbiztonságáért felelős testülete (UK`s Food Standards Agency – FSA) arra figyelmeztet mindenkit, hogy ne mossa meg sütés/főzés előtt a csirkehúst, mert akár végzetes fertőzést is kaphatunk tőle.

A Campylobacter nevű baktérium a szalmonellánál is veszélyesebb, és vízcseppecskék formájában, a nyers csirkehús mosásakor könnyen szétszóródik a bőrön, ruhán, főző eszközökön és a konyhai munkafelületeken.

Ez a baktérium annyira fertőző, hogy a gyermekre, az idős és beteg emberekre nézve akár végzetes is lehet.  Évente 280 ezer ember betegszik meg a Campylobacter okozta fertőzésben Nagy Britanniában, de sajnos, arányosan ez Magyarországra is ugyanígy igaz.

A fertőző baktériumoktól úgy tudunk megszabadulni, ha a nyers csirkehús feldolgozása után a vágódeszkát és a kést alaposan elmossuk, majd szappannal kezet mosunk. A csirkehúsban lévő baktériumokat pedig úgy tudjuk a leghatékonyabban elpusztítani, ha alaposan megfőzzük/átsütjük azt.

Vigyázzunk magunkra és egymásra is!

Forrás: food.gov.uk

http://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/36858/pics/lead_800x600.png
A nagyvilágból,Ajaj,Nyami
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?