Még több cseresznyét!

Itt a cseresznyeszezon. A május végi puhább, jellegtelenebb ízű fajták lassan kezdenek eltűnni a piacokról, ám szerencsére átveszik a helyüket a nagyobb szemű és ropogósabb fajták. Ezt a gyönyörű, zamatos gyümölcsöt azon kívül, hogy finom, egészsége miatt is rendkívül érdemes fogyasztania. Lássuk!

  • Vértisztító,
  • jó a köszvény ellen,       
  • jó a reuma ellen,
  • csodás a pattanásos, vagy fáradt bőr kezelésére,
  • áldásos a vesének,
  • a daganatok kialakulását is hátráltathatjuk, a benne lévő vörös színanyagnak – az antioxidáns tulajdonságú vegyületeknek – köszönhetően,
  • gyulladás gátló hatású, szintén antioxidáns tartalmának köszönhetően,
  • vérkeringési és
  • szívproblémákra is jótékonyan hat,
  • lúgosító hatása van,
  • vízhajtóként is kiválóan működik,
  • kiegyensúlyozza a hormontermelést, ezért a változó korban lévő nőknek különösen ajánlott.

Vitamintartalma

 A-, B1-, B2-, B6-, C-vitamin, folsav.

Ásványi anyag tartalma

  • Foszfor,
  • kalcium,
  • vas,
  • kálium (a csontok fejlődésére jótékonyan hat, ezért gyerekeknek különösen ajánlott.),
  • kobalt.

A fentieknek köszönhetően, a cseresznye fogyasztása gyorsan ellenállóvá teszi a szervezetet. Igazán tápláló csemege kicsiknek és nagyoknak.

Fontos tudni

Van, akinél a cseresznye könnyen puffadást, felfúvódást okoz. Ezt úgy tudjuk elkerülni, ha a cseresznye fogyasztása után nem iszunk vizet.  

Ha fogyókúrába kezdünk, napi 30 dkg cseresznyét bátran be lehet iktatni az étrendedbe. A benne található nyomelemeknek és ásványi anyagoknak köszönhetően ugyanis egész nap aktívan tart, ráadásul jól is lakunk tőle.

A gyümölcs szárát sem érdemes kidobni: méregtelenítő, vízhajtó teát készíthetünk belőle, amit gyomor- és tüdőprobléma esetén is fogyaszthatunk. 

Amellett, hogy a cseresznye jótékonyan hat az emésztésre, a bőr szépségében is komoly szerepet játszik. A benne lévő hatóanyagoknak köszönhetően szépíti és fiatalítja a bőrt, ha rendszeresen fogyasztjuk, akkor az arcunk kevésbé lesz zavaróan fénylő, emellett a pattanások ellen is kiváló.

Így lehet arcpakolást készíteni a gyümölcsből: magozzunk ki egy maréknyi cseresznyét, alaposan törjük át villával, vagy turmixoljuk meg, és adjunk hozzá egy evőkanál mézet. Keverjük őket össze, kenjük fel az arcunkra, és hagyjuk rajta 20-30 percig. Frissíti a bőrt, és csökkenti a gyulladásokat is!

Indulok is a piacra...

http://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/38903/pics/lead_800x600.jpg
cseresznye,Egészség,gyümölcs,Nyami,TestemLelkem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?