Előkerült az első film a világháborús szexrabszolgákról!

A nők a háborúk idején különösen kiszolgáltatottak, legyen szó a világ bármely szegletéről. Nemrég került elő az első filmre vett bizonyíték arról, hogy a második világháborúban a japán katonák szexrabszolgának tartották a megszállt területeken élő nőket.

Dél-Korea kiadta azt a néhány másodperces filmet, melyet az úgynevezett "kényelmes nők"-ről készítettek az amerikai csapatok Kínában, a második világháború idején. A filmben azt lehet látni, ahogyan a második világháborús japán katonák egy fal mellé sorakoztatják fel a kínai nőket, és szexre kényszerítik őket. A felvételt a Szöul Nemzeti Egyetem kormány által finanszírozott kutatói találták meg egy amerikai archívumban.

A dél-koreai kutatók becslése szerint, megközelítőleg 200 ezer nőt kényszerítettek bordélyokba a japán hadsereg számára a világháború alatt. A nők többnyire Koreából, Kínából, Indonéziából, Tajvanról és Fülöp-szigetekről származnak

- írja a BBC.

Egészen mostanáig egyedül a túlélők, szemtanúk elbeszélései és néhány fénykép bizonyította az egykori szexrabszolgaságot.

A kutatócsoport, mely vizsgálja az ügyet, azt állítja, hogy a felvételeket a kínai Jünnan tartományban forgatták az amerikai-kínai csapatok. A felvételeket aztán Japán lefoglalta.

Az egykori szexrabszolgaság kérdése már régóta feszültséget okozott Japán és Dél-Korea között, főleg, hogy Japán sokáig nem kért bocsánatot és nem is tisztázta a múltbéli eseményeket. Egészen 2015-ig kellett várnia Dél-Koreának arra a pillanatra,hogy Tokió hajlandó legyen bocsánatot kérni és 1 milliárd jen kártérítést fizetni az áldozatokért.

Jelképesen szobrot is emeltek az áldozatok emlékére Japánban, de azóta mindenáron le akarják őket bontani. A „ kényelemes nők" szobrai Szöulban és Busanban láthatók.

A felvétel itt tekinthető meg.

Forrás: origo.hu

http://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/40152/pics/lead_800x600.png
A nagyvilágból,Japán,szexrabszolga,világháború
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?