Videón a történelem összes atombomba robbanása

1945. július 16-án az Egyesült Államok elvégezte a világ első nukleáris fegyverkísérletét. Kevesebb mint egy hónappal később két bombát dobtak le a japán Hiroshima és Nagasaki városokba, amelyek a második világháború végét hozták. A Japán elleni támadások óta nem használtak atomfegyvereket, azonban több ezer tesztet hajtottak végre - elsősorban az USA és a Szovjetunió a hidegháború során. 

Amerika után, 1949-ben belépett az atombombával rendelkezők közé a Szovjetunió, majd 1952-ben Nagy-Britannia is. A következő évtizedekben Kína, India és Pakisztán is sikeres robbantást hajtott végre, de titokban Izrael és Dél-Afrika is kifejlesztette a saját atombombáját...

A videó 1945-től csak 2009-ig tart, de ez  korántsem jelenti azt, hogy az azóta eltelt időszakban csend lett volna. Ami rettenetesen ijesztő számomra, hogy Észak-Korea mostanában nagyon fitogtatja az erejét - gondoljunk csak a közelmúltban történt robbantásaikra. Valószínű, hogy azért is van rám ilyen erős hatással Észak-Korea kísérletezése, mert nemrég jártam az Atombomba kiállításon a Sziklakórházban (Sziklakórház Atombunker Múzeum). Döbbenetes, vérlázító és nagyon szívfacsaró volt, amit ott láttam, hallottam. Sajnos csak remélni tudom, hogy nem fog megismétlődni a szörnyűség és nem lesz egy új Hirosima, vagy Nagaszaki.

http://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/42041/pics/lead_800x600.jpg
A nagyvilágból,Ajaj,atombomba,atomkísérlet
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?