Kis gazdik és hatalmas kutyáik

2017.01.04.
Álomszép könyve jelent meg Andy Seliverstoff, orosz származású fotográfusnak "Little Kids and Their Big Dogs" (Kicsi gyerekek és hatalmas kutyáik) címmel. Ugyan már vége a karácsonynak, de csodás ajándék válhat belőle.
Címkék: Állatos

Újra felütötte a fejét a madárinfluenza Magyarországon

2016.11.04.
Újra madárinfluenza jelenlétét mutatta ki a Nébih egy Békés megyei pulykákat tartó gazdaságban. Az egészséges állatok és az exportképesség védelme érdekében a teljes állományt, mintegy 9 ezer pulykát ölnek le.
Címkék: Egészség, Állatos

Senkinek sem kellett a kiscica, túl csúnyának gondolták

2016.11.02.
Séta közben testvérem és gyerekei mellé szegődött egy nagyon ronda és rossz állapotban lévő cica. Pont úgy néz ki, mintha egy csapzott mosómedvén a saját feje helyett egy macskáé lenne. Nagyon sajnálatra méltó a cica, mert csúnyasága miatt nem kell senkinek. De ezzel a problémával nincs egyedül. Megható történet következik.

Nyolcezer kilométert utazik évente a megmentőjéhez Dindim, a pingvin

2016.10.24.
Soha sem gondoltam volna, hogy egy pingvin ennyire hálás tud lenni és ennyire tud ragaszkodni megmentőjéhez. Mi emberek nyugodtan példát vehetnénk erről a kis állatról.
Címkék: Állatos

Önkiszolgáló kutyamosó

2016.08.17.
Jó pár hónapja az utam Kaposvár felé vezetett. Az úton nem volt semmi különös, azonban már majdnem beértem a városba, amikor valami különös dologra lettem figyelmes. Nem hittem a szememnek, ezért visszafordultam. Bizony, jól láttam a feliratot: „Önkiszolgáló kutyamosó”.
Címkék: Állatos

A nyírfacukor (xilit) megölheti a kutyát

2016.06.22.
Ki gondolná, hogy ami nekünk egészséges, az legkedvencebb kutyusunkat elpusztíthatja. A kisfilm pontosan illusztrálja, hogyan hat a nyírfacukor (más néven xilit) a kutyák szervezetére. Egy biztos. Ne hagyjunk a konyhapulton xilit tartalmú ételt, rágógumit. Véletlenül sem!
Címkék: Állatos

PRÉZLI ÉS A FOCI EB

2016.06.20.
Na, nem a kutyára gondolok, hanem az Európa Bajnokságra. Prézli most 11 hetes és megőrül az EB meccsekért. Ő a leglelkesebb cicaszurkolója a magyar csapatnak. Prézli reméli, hogy talán egy kicsit neki is köszönhető a magyarok eddigi szívmelengető sikere. Ne ábrándítsuk ki!
Címkék: Állatos

Fába szorult tehén

2016.06.14.
Kiderült, nem csak a féreg tud fába szorulni, hanem a tehén is. Angliában egy tehén feje beszorult egy fa résébe. A farm tulajdonosai próbálták, de nem tudták kiszabadítani, ezért hívták a tűzoltókat, akik végül is kifűrészelték a tehenet a fa fogságából. Egy állatorvos is részt vett a mentésben.
Címkék: Állatos

Ezeket a cikkeket olvastad már?