Ezért nem szabad minden nap ugyan azt a cipőt hordani

2017.08.15.
Egy amerikai lábbeli szakértő, Jim Kass szerint, ha meg szeretnénk hosszabbítani a cipőnk élettartamát, akkor azt ne viseljük egymást követő napokon. Az indok nem éppen túl szexi, ám roppant érthető.
Címkék: cipő, Egészség

Érthetetlen jelentés: nem iható a magyar csapvíz

2017.07.20.
Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) friss jelentése azt elemzi, hogy melyik országban szabad és melyik országban nem ajánlott inni a csapvízből. Magyarországot is a nem biztonságos ivóvíz kategóriába sorolják.

Életveszélyes betegséget terjeszt ez a rovar

2017.06.09.
Sajnos kevés gazdi van azzal tisztában, hogy a kutyákat és macskákat fenyegető bolhák, kullancsok és szúnyogok távol tartása korántsem csak kedvenceik egészsége miatt fontos. Számos, emberre is veszélyes betegség terjedése előzhető meg a védekezéssel.

Mi igaz abból, hogy a mértékletes alkoholfogyasztás egészséges?

2017.06.06.
Állítólag, ha minden nap megiszunk egy pohár bort, vagy sört, az nemhogy nem káros a szervezetünkre nézve, hanem még egészséges is. Ennek járt utána egy hosszútávú kutatás. Íme az eredmény.

Még több cseresznyét!

2017.06.04.
Újra itt a cseresznyeszezon, ezért előszedtem a cseresznye kisokost. Akár frissen, akár eltéve esszük, nem csak piszkosul finom, de még rettenetesen egészséges is. Még cseresznyét!

Mit jelent az a rengeteg szám a tojáson?

2017.04.11.
Érdemes átnézni a tojások és a sonkák jelölését a húsvéti nagybevásárláskor, hogy az ünnepen jó minőségű élelmiszer kerüljön az asztalokra. Persze, máskor sem árt a számokat, leírásokat bogarászni.

A stressz 10 árulkodó jele

2017.04.09.
A stressz számtalan esetben a túlélés záloga, de olyan módon és abban a mennyiségben, ahogy manapság tapasztaljuk, inkább egészségkárosító hatású. De mik a stressz jelei?

Medvehagyma, a tavaszi életelixír

2017.03.16.
Hamarosan itt a medvehagyma-szezon! Én már piszkosul várom. Nemcsak az íze miatt, hanem az egészségre gyakorolt számtalan jótékony hatása miatt is imádom. Medvehagymás krumplipüré, krémleves...
Címkék: Egészség

Aki nem tud megbocsátani, csak magának árt!

2017.03.05.
Sohasem értettem, hogy hogyan tud valaki akár egy életen keresztül sérelmeket hordozni, sőt azon gondolkodni, hogyan álljon bosszút. Akiknek nem megy a megbocsátás, nem is tudják, milyen sokat ártanak maguknak.

A végzet asszonya Body Balletra jár

2017.02.23.
Mint ahogy a blogom címe is szemlélteti, engem minden érdekel. Még az új sportok, mozgásformák is. A curlingtől kezdve a pilatesig sok mindent kipróbáltam. Múlt héten hallottam először a Body Balletről és már túl is vagyok az első órán...

Ezeket a cikkeket olvastad már?