Több mint 20 év után ismét csökkent a magyarok várható élettartama

2017.01.11.
A kutatások azt mutatják, hogy több mint 20 év után nem hogy javult, de ismét csökkent a magyarok várható élettartama. Az is kiderült, hogy kik vannak egyre nagyobb veszélyben.
Címkék: Egészség, Magyaros

Újra felütötte a fejét a madárinfluenza Magyarországon

2016.11.04.
Újra madárinfluenza jelenlétét mutatta ki a Nébih egy Békés megyei pulykákat tartó gazdaságban. Az egészséges állatok és az exportképesség védelme érdekében a teljes állományt, mintegy 9 ezer pulykát ölnek le.
Címkék: Egészség, Állatos

Nyírjuk ki a csendes gyilkos penészt!

2016.10.18.
A ronda penészfoltokat sokan csak egy kellemetlen esztétikai problémának gondolják. A penészfolt sajnos nem csak rút, de komoly egészségkárosodást is okozhat. Járjunk túl az eszén és nyírjuk ki! De mégis milyen módszerrel?
Címkék: Egészség

A férfi, akinek az állam fizeti, hogy minden nap szívjon

2016.10.15.
A mázlista! Gondoltam ezt először, amikor megpillantottam a címet. Ám tovább olvasva a cikket, meglehetősen hamar már homlokegyenest más véleményen voltam.

Vakságot okozhat, ha kontaktlencsében alszunk

2016.08.29.
A kontaktlencse által okozott fertőzések ötöde maradandó károsodást okoz a szemnek. Ezek a problémák minden esetben a nem megfelelő higiénés körülmények és a lustaság miatt következnek be, s többnyire egyszerűen elkerülhetőek volnának.
Címkék: Egészség

Engedjük el végre a margarint, együnk vajat!

2016.08.17.
Nem lehet elégszer elmondani, leírni, mennyire egészségtelen a margarin, hogy milyen károkat okoz szervezetünkben. Még mindig rengetegen fogyasztják, mert abban hitben élnek, hogy sokkal egészségesebb, mint a vaj. Ez tévhit. Sőt pont az ellenkezője az igaz. Íme 10 ok, miért fogyasszunk inkább vajat.
Címkék: Egészség

Amit a cukkiniről tudni érdemes

2016.08.14.
Méltán közkedvelt zöldség a cukkini. Lédús, roppanós, gyorsan elkészíthető, olcsó, kalóriaszegény és egészséges. Ráadásul semleges ízének köszönhetően remekül variálható. De nézzük, mit tudunk még róla!
Címkék: Egészség

Az őszibarack testnek, léleknek orvossága

2016.07.13.
A friss őszibaracknál finomabb gyümölcsöt nehéz találni. Egy-egy nyári napon a barackimádók minden további nélkül egy ültő helyükben megdézsmálnak akár négy-öt szemet is. Ám az őszibarackot nem csak csodás íze miatt remek ötlet fogyasztani.
Címkék: Egészség

Kávé helyett menta!

2016.07.10.
Ha nem akar még egy kávét meginni, de úgy érzi, még igencsak ráférne önre egy kis felfrissülés, próbálja ki az élénkítő mentateát! Ráadásul a menta nem csak frissít, hanem gyógyít is. Hazánkban a leggyakoribb a borsmenta és a zöld menta.
Címkék: Egészség

Harapjunk narancssárgába és fiatalok maradunk

2016.06.27.
Szerencsére az élet nem csak fekete-fehér. A színek csodálatosak. Mindenféleképpen hatnak ránk, akár ruha formájában magunkon viseljük, akár megesszük gyümölcs formájában, sőt az sem mellékes, milyen színű falak vesznek körbe minket, vagy milyen színű virágok pompáznak a kertben. De pontosan miért is érdemes "narancssárgát" enni?
Címkék: Egészség
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?