Időkapszulát találtak a Szépművészeti Múzeumban

2017.03.01.
A Szépművészeti Múzeum Román csarnoka a város egyik legizgalmasabb és legrejtélyesebb belső tere. Hetven évig teljesen el volt zárva az érdeklődők elől, most azonban felújítják. Így bukkantak rá az időkapszulára.
Címkék: Magyaros

Így élnénk, ha újra egyesülne az Osztrák-Magyar Monarchia

Sokszor elméláztam, hogy élnénk most, ha nem esett volna szét az Osztrák-Magyar Monarchia. Jobban élnénk? Több nyelven beszélnénk, mint Svájcban? Az talán nem kérdés, hogy a nemzetek folyamatosan küzdenének függetlenségükért...
Címkék: Magyaros

Így csúsztak át több ezren a Balaton jegén - drónvideó

2017.01.30.
Korcsolyával, szánkóval és rengeteg más, ötletes módon keltek át az emberek a Balaton jegén. Az sem érdekelt senkit, hogy ez az akció a rianások miatt igencsak veszélyesnek számított.
Címkék: Magyaros

Több mint 20 év után ismét csökkent a magyarok várható élettartama

2017.01.11.
A kutatások azt mutatják, hogy több mint 20 év után nem hogy javult, de ismét csökkent a magyarok várható élettartama. Az is kiderült, hogy kik vannak egyre nagyobb veszélyben.
Címkék: Egészség, Magyaros

Nem kell magyar férj!

Nemrégiben - még tavaly :-) - olvastam egy, a magyar férfiakra nézve lesújtó cikket. Tényleg ekkora lenne a különbség a skandináv és a magyar férfiak között? Remélem nem!

Magyarok, akik megdobogtatták szívünket

Mi magyarok sok mindenre lehetünk igazán büszkék. Nem telik el úgy év, hogy ne remekeljünk valamiben. 2016 is rengeteg boldogságot okozott nekünk. Filmeseink, sportolóink, építészeink – és még sokan mások – a múlt évben is remekeltek. Köszönjük nekik!
Címkék: Magyaros

Így ízlettek a magyar ételek az amerikaiaknak

2016.12.25.
A BuzzFeed által készített és közzétett videóban megnézhetjük, hogy reagálnak az amerikaiak a magyar ételek ízére. Van köztük olyan aki, azt sem tudja, hol van Magyarország. A legérdekesebb, ahogy a tejfölre reagálnak.

Komoly harc folyik Széchenyi István 1848-ban írt, a Lánchidat ábrázoló leveléért is

2016.11.04.
Máris komoly harc folyik Széchenyi István 1848-ban írt, a Lánchidat ábrázoló leveléért, de Kossuth négyoldalas írása és Rákóczi Ferenc édesanyja, Zrínyi Ilona saját kézzel, Munkács várában írt levele után is óriási az érdeklődés.
Címkék: Magyaros

Boldog szülinapot Macskafogó!

2016.10.03.
Elképesztő, mintha ma lett volna, hogy lógtam a barátnőmmel a suliból és helyette beültünk délelőtt megnézni a Macskafogót. Akkor nagyon tetszett a film, sőt ma sincs másképp. A "Miu - mi újság? Vár a cicuskád!" című dal pedig annyira a fülembe mászott, hogy azóta is nagy elánnal tudom énekelni.
Címkék: Magyaros

Szobrot kapott Pom Pom

2016.09.25.
Hogy kicsoda ő? Nem ismeritek? Pedig szobrot kapott. Csukás István idén ünnepelte 80. születésnapját. A szobor az ő tiszteletére született, amely szülővárosában mosolyogtatja meg az arra járókat.
Címkék: Magyaros
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?