Iszonyú cuki törpevíziló született Nyíregyházán

2017.04.28.
Valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag egyik kedvenc állatom a víziló. Amikor a gyerekekkel az állatkertbe megyünk, alig várom, hogy lássam azt a nagy és tohonya testet azzal a hatalmas cuki pofázmánnyal.

Albínó kenguru született a Szegedi Vadasparkban

2017.04.27.
Mindig örömteli, ha egy kis állat születik valamelyik állatkertünkben, vadasparkunkban. Most nem is egy és nem is akármilyen picikék születettek, mert a szürke Benett-kengurunak fehér, a fehérnek szürke kicsinye született a Szegedi Vadasparkban.

Mit jelent az a rengeteg szám a tojáson?

2017.04.11.
Érdemes átnézni a tojások és a sonkák jelölését a húsvéti nagybevásárláskor, hogy az ünnepen jó minőségű élelmiszer kerüljön az asztalokra. Persze, máskor sem árt a számokat, leírásokat bogarászni.

A városliget madárlakói

2017.04.07.
Irány a gyerekkel egy madárlesre a Városligetbe! Tudtad, hogy 40 féle madár él itt? A Liget Madárbarát tanösvényén járva most is sokat lehet tanulni a madarakról nem csak a piciknek, a felnőtteknek is.

Ismét szeli a habokat Jani kompja

2017.04.06.
Ismét vízen a Jani-komp! A jármű és utasa idén februárban vált legendává, amikor a Tiszán elragadta a jeges ár, a fedélzeten Fajta Jánossal.
Címkék: Magyaros

Kiszivárgott, mennyit fizet Kanye West Presser Gábornak

2017.04.04.
Semmi sem marad titokban. Természetesen az is kiszivárgott, hogy mennyit fizet Kanye West Presser Gábornak a Gyöngyhajú lányért.

Időkapszulát találtak a Szépművészeti Múzeumban

2017.03.01.
A Szépművészeti Múzeum Román csarnoka a város egyik legizgalmasabb és legrejtélyesebb belső tere. Hetven évig teljesen el volt zárva az érdeklődők elől, most azonban felújítják. Így bukkantak rá az időkapszulára.
Címkék: Magyaros

Így élnénk, ha újra egyesülne az Osztrák-Magyar Monarchia

Sokszor elméláztam, hogy élnénk most, ha nem esett volna szét az Osztrák-Magyar Monarchia. Jobban élnénk? Több nyelven beszélnénk, mint Svájcban? Az talán nem kérdés, hogy a nemzetek folyamatosan küzdenének függetlenségükért...
Címkék: Magyaros

Így csúsztak át több ezren a Balaton jegén - drónvideó

2017.01.30.
Korcsolyával, szánkóval és rengeteg más, ötletes módon keltek át az emberek a Balaton jegén. Az sem érdekelt senkit, hogy ez az akció a rianások miatt igencsak veszélyesnek számított.
Címkék: Magyaros

Több mint 20 év után ismét csökkent a magyarok várható élettartama

2017.01.11.
A kutatások azt mutatják, hogy több mint 20 év után nem hogy javult, de ismét csökkent a magyarok várható élettartama. Az is kiderült, hogy kik vannak egyre nagyobb veszélyben.
Címkék: Egészség, Magyaros
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?