Ugye nem is volt olyan rossz gyerekkorunk?

2017.06.19.
Idősebbek is elkezdhetik, Telesport, Delta... Hú de rég volt, amikor ezeket nézhettünk a tévében! A mai gyerekek a nekik szóló tévécsatornák dömpingjében el sem tudják képzelni, milyen lehetett nekünk, amikor hétköznap csak egy mesét - az Esti mesét - láthattunk.

A Parlament kevésbé ismert arca

2017.06.17.
Érdekes módon Krénn Imre fotóira nem egy magyar, hanem egy külföldi internetes portálon akadtam. A cikk írója úgy zárta sorait, hogy életében egyszer mindenkinek és mindenképpen látnia kell a magyar Parlamentet.

Iszonyú cuki törpevíziló született Nyíregyházán

2017.04.28.
Valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag egyik kedvenc állatom a víziló. Amikor a gyerekekkel az állatkertbe megyünk, alig várom, hogy lássam azt a nagy és tohonya testet azzal a hatalmas cuki pofázmánnyal.

Albínó kenguru született a Szegedi Vadasparkban

2017.04.27.
Mindig örömteli, ha egy kis állat születik valamelyik állatkertünkben, vadasparkunkban. Most nem is egy és nem is akármilyen picikék születettek, mert a szürke Benett-kengurunak fehér, a fehérnek szürke kicsinye született a Szegedi Vadasparkban.

Mit jelent az a rengeteg szám a tojáson?

2017.04.11.
Érdemes átnézni a tojások és a sonkák jelölését a húsvéti nagybevásárláskor, hogy az ünnepen jó minőségű élelmiszer kerüljön az asztalokra. Persze, máskor sem árt a számokat, leírásokat bogarászni.

A városliget madárlakói

2017.04.07.
Irány a gyerekkel egy madárlesre a Városligetbe! Tudtad, hogy 40 féle madár él itt? A Liget Madárbarát tanösvényén járva most is sokat lehet tanulni a madarakról nem csak a piciknek, a felnőtteknek is.

Ismét szeli a habokat Jani kompja

2017.04.06.
Ismét vízen a Jani-komp! A jármű és utasa idén februárban vált legendává, amikor a Tiszán elragadta a jeges ár, a fedélzeten Fajta Jánossal.
Címkék: Magyaros

Kiszivárgott, mennyit fizet Kanye West Presser Gábornak

2017.04.04.
Semmi sem marad titokban. Természetesen az is kiszivárgott, hogy mennyit fizet Kanye West Presser Gábornak a Gyöngyhajú lányért.

Időkapszulát találtak a Szépművészeti Múzeumban

2017.03.01.
A Szépművészeti Múzeum Román csarnoka a város egyik legizgalmasabb és legrejtélyesebb belső tere. Hetven évig teljesen el volt zárva az érdeklődők elől, most azonban felújítják. Így bukkantak rá az időkapszulára.
Címkék: Magyaros

Így élnénk, ha újra egyesülne az Osztrák-Magyar Monarchia

Sokszor elméláztam, hogy élnénk most, ha nem esett volna szét az Osztrák-Magyar Monarchia. Jobban élnénk? Több nyelven beszélnénk, mint Svájcban? Az talán nem kérdés, hogy a nemzetek folyamatosan küzdenének függetlenségükért...
Címkék: Magyaros

Ezeket a cikkeket olvastad már?