A szilvát nem csak azért lehet szeretni, mert pálinka készül belőle

2017.09.06.
Már ami a gyümölcsöket illeti, az ősz egyik szupersztárja a szilva. Igazi kis multivitaminbomba, alig van benne kalória, nagyon ízletes és sok mindent lehet belőle készíteni.
Címkék: Egészség, Nyami, szilva

Ez a kis habos lett a 2017-es Magyarország Tortája

2017.08.10.
Sajnos, vagy nem sajnos, de piszkosul édesszájú vagyok, ezért mindig nagy érdeklődéssel várom, hogy milyen lesz az év tortája. Azt hiszem, hogy az idei torta ugyanúgy telitalálat, mint a tavalyi, amelyet Szó Gellért alkotott.

Még több cseresznyét!

2017.06.04.
Újra itt a cseresznyeszezon, ezért előszedtem a cseresznye kisokost. Akár frissen, akár eltéve esszük, nem csak piszkosul finom, de még rettenetesen egészséges is. Még cseresznyét!

Mit jelent az a rengeteg szám a tojáson?

2017.04.11.
Érdemes átnézni a tojások és a sonkák jelölését a húsvéti nagybevásárláskor, hogy az ünnepen jó minőségű élelmiszer kerüljön az asztalokra. Persze, máskor sem árt a számokat, leírásokat bogarászni.

Nem szabad megmosni a csirkehúst!

2017.04.05.
Az Egyesült Királyság Élelmiszerbiztonságáért felelős testülete (UK's Food Standards Agency – FSA) arra figyelmeztet mindenkit, hogy ne mossa meg sütés/főzés előtt a csirkehúst, mert akár végzetes fertőzést is kaphatunk tőle.

Trükkök a konyhában

2017.03.26.
Honnan állapítjuk meg, hogy friss e a tojás, ha nincs meg a doboza, vagy a számok elmosódtak rajta? Hogyan hámozzuk meg legegyszerűbben a gyömbért, és hogyan készítsünk pillanatok alatt friss majonézt? Itt a válasz.
Címkék: Nyami

Ezeket a cikkeket olvastad már?