Milliárdosok luxusszigetei

Ha egy embernek a lakása a vára, akkor a magánszigete a királysága. Ugyan nem kell rettenetesen gazdagnak lenni ahhoz (50 ezer dollár), hogy valaki szigetet vásároljon magának, ám az igazán exkluzív szigeteket csak a milliárdosok engedhetik meg maguknak.

Amennyiben vásárolni, vagy akár csak nézelődni akarunk, akkor tegyük ezt egy torontói székhelyű cég weboldalán. A Private Islands csak erre specializálódott, honlapján megközelítőleg 750 privát sziget található.

De nézzünk meg tízet, a már elkelt szigetekből.

 

Larry Ellison

Lanai, Hawaii

Lawrence J. Ellison az Oracle-nek köszönheti meglehetősen tetemes vagyonát. 2012-ben vásárolta meg Lanai 98%-át. Lanai, Hawaii hatodik legnagyobb szigete, amelyet csak az „Ananász sziget”-ként ismernek sokan. Ellisonnak komoly tervei vannak a szigettel. Célja egy csendes-óceáni éden létrehozása, ahol csak megújuló energiaforrásokat alkalmaznak, valamint kizárólag elektromos autók gurulnak az utakon. Az elképzelések közt szerepel még az egyre több és több ínyenc termék exportálása, organikus borászatok létrehozása és a parfümgyártás. 

Ted Turner

St. Phillips Island, Dél-Carolina 

Ted Turner családja már 35 éve szórakozik jól és élvezi a vitorlázást, horgászást családjával, a 70 hektár területen fekvő St. Phillips szigeten, Dél-Carolnia partjainál. Az érintetlen sziget természetvédelmi terület. A szigetnek lélegzetelállító, fehérhomokos a tengerpartja, néhol erdő borítja, de tavacska is található rajta, igencsak gazdag az élővilága. 

Sir Richard Branson

Necker Island, Brit Virgin-szigetek 

Szerencsére néhány milliárdos szereti megosztani azt, amije van. Bárki ellátogathat a Necker szigetre, csak legyen a zsebében, vagy a kártyáján némi pénz. A 74 hektáros karibi éden, valóban maga a paradicsom.

Moskito Island, Brit Virgin-szigetek

Branson nem elégedett meg egy szigettel, megvásárolta a Moskito szigetet is, amely egy rövid hajóútra található csak a Necker szigettől. Itt is luxus üdülőhelyet működtet.

John C. Malone

Sampson Cay, Bahama-szigetek

Ugyan John C. Malone szigete szintén nyitva állt a vendégek előtt, de egy idő után úgy döntött, most már nyugodtan akarja a családjával és barátaival élvezni a sziget páratlan adottságait.

Ekaterina és Dmitry Rybolovlev 

Skorpios Island, Görögország 

Úgy látszik, hiába gazdag valaki, nem tud mindent megszerezni, amit csak akar. A Skorpiók szigetéért ugyanis Bill Gates, Giorgio Armani és Madonna versengtek az elmúlt években. A 74 hektáros privát görög sziget a Jón-tenger nyugati partjainál fekszik. A kis sziget volt a helyszíne Arisztotelész Onassis és Jacqueline Kennedy esküvőjének. A sziget végül 2013-ban Dmitrij Rybolovlev orosz milliárdos és lánya Ekaterina Rybolovlev kezébe került. 150 millió dollár körüli összeget fizettek érte. 

Dietrich Mateschitz 

Laucala Island, Fidzsi

Vad orchideák, elhagyott, fehér, homokos strandok, és a " végtelen dzsungel ". Ez csak néhány jellemzője a Csendes-óceáni szigetnek. Lacuala tulajdonosa az osztrák energiaital iparmágnás Dietrich Mateschitz, a Red Bull társalapítója. Ezen a szigeten is meg lehet szállni. Páratlan a luxus. A vendégek a kókuszligetek között megbújó, fidzsi stílusú villákban lakhatnak, amelyeket csak őserdő és a tenger vesz körül, ahova gyönyörű kilátás nyílik. Az éttermekben és bárokban megtalálja mindenki, ami szem szájnak ingere, de előtte golfozhat, lovagolhat, vagy búvárkodhat is. Közelről nézheti a vitorláshalat és korallzátonyokat. Itt aztán garantáltan stressz mentes az élet.  

Roman Abramovics 

New Holland Island, Szentpétervár, Oroszország

Nem minden sziget partjait mossa a mély, kék tenger. A New Holland egy mesterséges sziget Szentpétervár szívében.Abramovics tervei között szerepel egy kulturális központ létrehozása a szigeten, ahol kávézók, galériák, kiskereskedelmi üzletek, szálloda, irodák, lakások, nyilvános park és a kortárs művészeti múzeum is megtalálható lesz majd.   

David és Frederick Barclay 

Brecqhou, Channel Islands, Egyesült Királyság 

Valószínűleg a középkori történelem szerelmesi élvezik a legjobban a látogatást az apró, privát szigeten. Brecqhou a La Manche-csatornán fekszik, nem messze a normandiai tengerparttól. Több mint 20 évig fejlesztették, szépítették maguknak a szigetet. Felújították a nagy tornyos gótikus várat, uszodákat létesítettek, egy helikopter-leszállóhelyet hozattak létre, olajfákat ültettek, szőlőt telepítettek. Ugyan a brit milliárdos egypetéjű ikrek hevesen védik a magánéletüket, ám ennek ellenére, 2012-ben megnyitották a szigetet a nagyközönség számára, ahol a kíváncsiskodók egy egynapos túrán vehetnek részt.  

Louis Bacon 

Robins Island, New York állam

Louis Moore Bacon huszonéves korában egy halászhajón dolgozott, amikor kinézte magának a szigetet. Akkor még nem tudhatta, hogy az álma valóra válik. Évekkel később, 1993-ban, már, mint Wall Street-i kereskedő, vette meg a szigetet, a több mint 400 érintetlen hektáros érintetlen erdővel és strandokkal.

Forrás:http://www.forbes.com/sites/tanyamohn/2016/03/31/billionaire-private-islands-larry-ellison-richard-branson/#62e8c1384094

 

 

 

Címkék: Celebügyek
https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/27500/pics/lead_800x600.jpg
Celebügyek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?