Mi a szösz az a Midori?

Mi a szösz az a Midori?

Egy olyan koktélt kerestem, amelyiknek egyik összetevője az áfonya likőr, mert egy igazán jófajtát kaptunk Erdélyből. Az első recept minden egyes elemét ismertem, de az első helyen szereplő Midoriról még csak nem is hallottam. Mint kiderült, Midorinak többféle dolgot is hívnak. Egyáltalán nem bántam meg, hogy megnéztem, mik ezek. Szerencsére a végén megtaláltam azt is, amit kerestem.

Midori a dísznövény

Egyből láttam, hogy ez nem az amit keresek, de már kíváncsi voltam mi lehet ez. A neve alapján sejtettem, hogy egy növényről van szó. Az Anubias Midori egy japán dísznövény. Meg is lehet rendelni egyenesen japánból. Ők átlátszó üvegtálakban (Wabi tál) tartják, amelybe tápanyagokat tartalmazó agyaggolyót helyeznek, elhelyezik benne a növény, majd felöntik vízzel. Szerintem gyönyörű.

Midori az utazók jegyzetfüzete/notesze (travelers’s notebook)

Ez egy, kicsit sem túlzok, ha azt mondom álomszép utazóknak való notesz. Ide aztán mindent fel lehet jegyezni. Indiana Joneséra emlékeztet teljesen. Érdemes megnézni a videót róla.

Midori az operációs rendszer

A következő Midori sem éppen egy koktélösszetevőre emlékeztetett. Mint kiderült, ez a Midori a Microsoft tervezés alatt lévő új operációs rendszere, amelybe a tervezők bele kívánják építeni a legújabb, hang- és kézírásfelismerő technológiákat. Elképzelésük szerint az új rendszer képes lesz majd egér és billentyűzet nélkül is futni. Állítólag ez fogja leváltani a Windowst. Meglátjuk.

Midori a webböngésző

Na, ez meg egy kis erőforrás igényű webböngésző, amely azokból a fórumokból, amelyeket én olvasgattam, az derül ki, nem éppen nyerő.

Midori, amit kerestem

Végre megtaláltam, amit kerestem. A Midori egy japán sárgadinnyelikőr. Nem lehet rossz. Ki is fogom próbálni, ha kapok valahol.

 

Címkék: A nagyvilágból
https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/28674/pics/lead_800x600.jpg
A nagyvilágból
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?