A fiúkat nagyobb veszély fenyegeti az interneten?

Egy érdekes, új tanulmány szerint is aggódnunk kell gyerekeink miatt, ha internetezni kezdenek. A kutatás szerint a fiúkra jobban oda kell figyelni, mit művelnek a neten, mint a lányokra. Nekem lányaim vannak, de ettől kicsit sem vagyok nyugodtabb.

"A Kaspersky Lab és az Iconkids & Youth nemzetközi kutatóintézet közös kutatási eredményei is azt mutatják, hogy a 8-16 év közötti fiúk és lányok nagyon különbözően viselkednek az interneten, ami azt jelenti, hogy különbözőképpen kell megvédeni őket.

A lányok okostelefonokat szeretnek használni, míg a fiúk a számítógépeket és a játékkonzolokat preferálják.
A fiúknál valószínűbb a játékfüggőség kialakulása: ők gyakrabban említik a számtógépes játékokat mindennapos online tevékenységeik között, míg a lányok inkább a közösségi oldalakon kommunikálnak egymással vagy élő beszédben, vagy üzenetek formájában.

A lányok gyakrabban választják családtagjaikat és barátaikat információs forrásként, míg a fiúk inkább az internetre támaszkodnak. Továbbá a fiúk magabiztosabbnak érzik magukat az internethasználat és az online védelem terén.

Ugyanakkor a kutatás szerint a fiúk kevésbé gátlásosak az interneten: sok személyes adatot osztanak meg közösségi oldalakon és idősebbnek mondják magukat, mint valójában. Gyakran próbálkoznak a szülői szűrők megkerülésével és online tevékenységük elrejtésével. És sokszor van mit elrejteni – saját bevallásuk szerint a fiúk szívesebben keresnek rá olyan tartalmakra, amelyek nem megfelelőek gyerekek számára.

“A kutatás azt mutatja, hogy a fiúk szüleinek figyelmesen kell követni gyerekük online tevékenységét. A legfrissebb szülői szűrőket kell használni, hogy biztonságban tartsák fiaikat a nem-kívánatos vagy veszélyes tartalmaktól, mint például a felnőtteknek szánt játékoktól. Míg a lányok szüleinek jobban oda kell figyelni arra, hogy kivel kommunikálnak lányaik. A közösségi oldalakat gyakran használják gyanús alakok, hogy gyerekek bizalmába férkőzzenek” – figyelmeztet Andrei Mochola, a Kaspersky Lab fogyasztási vezetője.

Behálózott gyerekeink
Az online zaklatás sokkal veszélyesebb a gyerekek számára, mint ahogy azt a szülők gondolják. A fenyegetésnek, online bántalmazásnak komoly egészségügyi következményei is lehetnek. Vannak rémálmai a gyerekednek? Esetleg étvágytalan, depressziós? Aggódhatsz…!"
Forrás: http://www.eletforma.hu/csalad/a-fiukat-nagyobb-veszely-fenyegeti-az-interneten/
Címkék: Család, TestemLelkem
https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/30201/pics/lead_800x600.jpg
Család,TestemLelkem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?