Sörre kért pénzt, kétezren küldtek az appon keresztül

Nem is gondolnánk, milyen könnyű olykor pénzhez jutni. Ez a fiú nem tett mást, csak az egyik sportcsatorna közvetítésén felemelt egy táblát, amelyre ez volt írva: "Anyu, küldj pénzt sörre!" A jószívű emberek persze egyből elkezdtek neki pénzt küldeni. Az alábbi, tanulságos cikket ajánlom mindenki figyelmébe, aki kíváncsi a fiú leleményességére és netán tanulna is belőle.

"Néha a legegyszerűbb pénzszerzési mód az, ha egyszerűen kérünk. Persze segít, ha a legnézettebb sportcsatornák egyikén tesszük ezt.

Néhány sörre való  pénzen túl egy remek sztorival is gazdagodott egy amerikai diák. Sam Crowder az ESPN College GameDay műsorának egyik snittjében tűnt egy olyan táblával a kezében, hogy “Anyu, küldj pénzt sörre!”. A táblán a srác venmós felhasználóneve volt még látható.

Az ügyes kérésre tömegek válaszoltak, hiszen ki ne segítene ki egy szimpatikus srácot egy sörrel. A fenti twitben még csak kétszáz adományról tudott a GameDay, de a pénz áradása nem állt meg. A szombati nap végére a Venmo számításai szerint több, mint kétezren küldtek pénzt Crowdernek.

A fenti adatokból lehetetlen kiszámolni, hogy mennyit kalapozhatott össze Crowder. A Venmóban nincs minimális utalási határ, így elképzelhető, hogy mindenki csak tíz centet küldött a diáknak. Az így megszerzett kétszáz dollár is talált pénz lenne, de valószínű, hogy ennél nagyobb összegről van szó. Csak a venmósok – akiknek hatalmas reklám volt az ügy – egy ötvenest dobtak össze Crowdernak.

Még szebbé teszi az esetet, hogy nem is az első alkalom, hogy valaki pénzt kér az interneten és kap is. A TechCrunch felidézte azt a három évvel korábbi esetet, amikor egy diák szintén a College GameDay adásában kért bitcoint és 24 ezer dollárnyit kapott. Ennyi biztosan nem jött össze még Crowdernek sem."

Itt követheti az eseményeket: https://twitter.com/CollegeGameDay/status/774636130398527488/photo/1

Na de mi is az a Venmo?

"Az amerikai fintech startup az átutalásnál egyszerűbb pénzküldési módot kínál a felhasználóknak. Az sms küldés vagy a chatelés egyszerűségével adhatnak meg egymásnak apró adósságokat – sör, ebédszámla fele, közös bevásárlás – akik pénzt tartanak a venmós tárcájukban."

Forrás: http://fintechradar.hu/penz/0912/sorre-kert-penzt-ketezren-kuldtek/

Címkék: A nagyvilágból
https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/30189/pics/lead_800x600.jpg
A nagyvilágból
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?