Boldog szülinapot Macskafogó!

Elképesztő, mintha ma lett volna, hogy lógtam a barátnőmmel a suliból és helyette beültünk délelőtt megnézni a Macskafogót. Akkor nagyon tetszett a film, sőt ma sincs másképp. A "Miu - mi újság? Vár a cicuskád!" című dal pedig annyira a fülembe mászott, hogy azóta is nagy elánnal tudom énekelni.

A Macskafogó szereplői

1986. október 2-án, azaz immáron 30 kerek éve mutatták be a nagyközönségnek a Macskafogót.

A sztori annyi, hogy az egerek sorsa megpecsételődött. Az X bolygón a vérszomjas macskák semmibe veszik a jogot, és az egértársadalom felszámolására törekednek. De megcsillan egy reménysugár, az egerek főtudósa feltalálja a megoldást. A titkos szolgálat azonnal aktiválja legjobb ügynökét, Grabovszkyt, hogy még időben célba jusson a tervrajz.

A történet ugyan egyszerű, de mégis nagyszerű, nem beszélve a kivitelezésről, amely igazán zseniálisra sikeredett.

Két évig egy 75-100 fős csapat dolgozott az animáción, amely több mint másfél millió nézőt vonzott a mozikba 1986 óta. A költségvetése ötszázezer dollár volt (ez ma 110 millió forint). Az év legnézettebb filmje lett.

Ám itt nem állt meg a rajzfilm karrierje, hiszen a szocialista blokk több országába is eljutott (Oroszországban hasonló kultstátuszra tett szert, mint Magyarországon), valamint egyedülálló módon az Egyesült Államokban és Kanadában is bemutatták.

Ternovszky Béla és Nepp József animációs filmje jogosan vált igazi alapfilmmé.

Neked is tetszik a Macskafogó?

Szavazok

Címkék: Magyaros
https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/30694/pics/lead_800x600.jpg
Magyaros
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?