A férfi, akinek az állam fizeti, hogy minden nap szívjon

A mázlista! Gondoltam ezt először, amikor megpillantottam a címet. Ám tovább olvasva a cikket, meglehetősen hamar már homlokegyenest más véleményen voltam.

"Irvin Rosenfeld körülbelül 135 000 füves cigit szívott el az elmúlt 34 évben az Egyesült Államok kormánya segítségével, mégsem érdemes irigykedni rá. A floridai férfi egyáltalán nem áll be a fűtől, teljesen átlagos életet él, és egy igen kellemetlen csontbetegségben szenved. Rosenfeld az amerikai gyógyszerészeti hatóság, az FDA egyik kísérleti gyógyszerekkel foglalkozó programjának a résztvevője, és az elsők között vehetett részt a gyógyászati marihuána alkalmazásában. 

Az FDA által előre betekert dzsointok csupán 4 százaléknyi THC-t tartalmaznak, így senkit sem fognak kiütni, viszont így is alkalmasak arra, hogy megszabadítsák a beteget a krónikus fájdalomtól.
Fotó: Facebook

Tízéves korában diagnosztizáltak Rosenfeldnél egy rendellenességet, több mint kétszáz tumor fedte be a csontjait. Ezek folyton növekedtek, és komoly fájdalmakat okoztak a fiúnak. Jó esetben egész életében fájdalomcsillapítókat kellett volna szednie, rossz esetben a tumorok a tumorok rosszindulatúvá válva megölhették volna.

Jóval később, amikor már a tizedik dzsointját szívta el, azt vette észre, hogy fél órán át a sakktábla mellett tud ülni, fájdalmak nélkül, amire korábban nem volt képes, mert addig tíz percnél hosszabb ideig nem tudott egy helyben maradni. Ez 1971-ben volt, és amikor arra kérte a szövetségi kormányt, hogy a marihuánával gyógyíthassa magát, a kérését elutasították.

Nem sokkal később, 1977-ben találkozott Robert Randallal, aki akkor már egy éve kormányzati engedéllyel szívott, a szeme világát veszélyeztető zöldhályogját kezelte a fűvel, az ugyanis javította a látását. Egészen 1982-ig várni kellett, hogy az FDA hivatalnokai megenyhüljenek, és Rosenfeld lehessen a második résztvevője az állami fűprogramnak.

Fotó: Facebook

Később a programot kiterjesztették az AIDS-esekre is, és bizonyos rákfajtákban szenvedőkre, mígnem 1992-ben Bush kormánya leállíttatta a programot, és csak 13 páciens maradhatott benne – köztük Rosenfeld, aki a mai napig megkapja az állami fűadagját.

A programból kizárt betegek voltak azok, akik keményen küzdöttek az orvosi marihuána legalizálásáért. Nekik köszönhető, hogy 1996-ban Kalifornia – elsőként – állami szinten legalizálta a gyógyászati füvezést, és hogy ma már 25 amerikai államban van érvényben hasonló szabályozás."

Forrás: http://index.hu/tudomany/til/2016/10/14/van_egy_ferfi_akinek_az_usa_kormanya_segit_naponta_beszivni/

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/31008/pics/lead_800x600.jpg
A nagyvilágból,Egészség,TestemLelkem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?