Nyírjuk ki a csendes gyilkos penészt!

A ronda penészfoltokat sokan csak egy kellemetlen esztétikai problémának gondolják. A penészfolt sajnos nem csak rút, de komoly egészségkárosodást is okozhat. Járjunk túl az eszén és nyírjuk ki! De mégis milyen módszerrel?

Mindig úgy gondoltam, hogy csak a durva vegyszerek szabadítanak meg a rusnya, egészségkárosító foltoktól. Ám azt tudtam, hogy ha ezeket a szereket a falra fújkálom, az kb. olyan egészségtelen, mint ami ellen alkalmazom. Ezért úgy döntöttem, kipróbálok valami újat, valami természeteset. Elkezdtem keresgélni, mivel lehetne a legjobban rendezni a kellemetlen problémát. Mint az kiderült, több természetes útja is van a penész kinyiffantásának. Én most az alábbi módszert próbáltam ki.

Az állítólagos penészgyilkos módszer, a TEAFAOLAJ.

Nagyon szépeket és jókat olvastam a teafaolaj hatásáról, pl. ilyeneket:

A teafaolajról annyit kell tudni, hogy az Ausztráliában őshonos Melaleuca alternifolia leveleiből préselt illóolaj, melynek jellegzetes, friss, kámforos az illata. Az őslakosok hosszú ideje használták a teafaolajat, a világ azonban csak a huszadik század második felében ismerte meg igazán ezt a rendkívül sokoldalú, gyógyító- és fertőtlenítő hatású illóolajat. Ez jó hangzik, gondoltam és máris találtam egy receptet is az ádáz penész ellen.

És íme az állítólag gyilkos recept:

1. Végy egy szórófejes flakont, fél liter vizet és két teáskanálnyi teafaolajat.

2. Öntsd  a vizet és az olajat a flakonba.

3. Jól rázd fel a flakont, hogy víz és a teafaolaj jól összekeveredjenek,

4. aztán hajrá, lehet fújkálni az egyveleget a csúnya penészre.

5. Hagyd száradni, végül töröld le egy puha ruhával.

Ne felejtsd el a folyadékot minden használat előtt alaposan felrázni! A jó hír az, hogy az illóolaj a levegőben terjengő spórákat is elpusztítja. A szaga viszont nem mindenkinek kellemes. Aki így érez, szellőztessen egy nagyot!

Szóval a fentieket ígérték. Egy műanyag mérőedényben elkészítettem a gyilkos szert. Lefújtam a falat. Nem történ semmi. Közben észrevettem, hogy a mérőedényemet körben a tetején teljesen kimarta ez a természetes csodaszer. Már láttam magam előtt, hogy a penésszel is ezt teszi, csak még várnom kell egy kicsit.

Vártam egy napot, szintén nem történt semmi...

Kénytelen kelletlen arra jutottam, maradok a régi, büdös, egészségtelen módszernél.

Remélem azért másra tudom még használni a maradék teafaolajat és hatékonyabban, mint penészölésre!

De hogy valami haszna is legyen a bejegyzésnek - a tanulságon kívül - íme egy jótanács:

Ezt ne tedd soha, ha penészt látsz!

Száraz rongy, szivacs, vagy kefe kizárva! Ha ezekkel próbálod ledörzsölni a penészt a felületről, akkor csak annyit fogsz elérni, hogy a penészspórák szanaszét repülnek a lakásban, ennek hatására pedig más helyiségekben is könnyen felüti a fejét, és te is akarva-akaratlanul belélegzed majd.

Ezt nem szabad: száraz ronggyal, szivaccsal, kefével nekiesni a penésznek!

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/30476/pics/lead_800x600.jpg
Egészség,TestemLelkem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?