Nyolcezer kilométert utazik évente a megmentőjéhez Dindim, a pingvin

Soha sem gondoltam volna, hogy egy pingvin ennyire hálás tud lenni és ennyire tud ragaszkodni megmentőjéhez. Mi emberek nyugodtan példát vehetnénk erről a kis állatról. Elgondolkodtató, megható és kedves történet ez.

"Ötödik alkalommal is megjelent egykori megmentője kerítésénél Dindim, a pingvin, amely évente több ezer kilométert utazik Patagónia és Brazília között, hogy meglátogassa a férfit, aki egykor megtisztította az olajlerakódásoktól.

Az Atlanti-óceán egyik brazil szigetén, Ilha Grandén vetődött partra öt éve a pingvin, amely a négyezer kilométerre délre található Patagóniában honos. Pereira de Souza ellátta a törött lábú, olajjal borított állatot. Azóta a pingvin minden nyár végén megjelenik a Proveta nevű halászfaluban lévő ház bambuszkerítésénél.

Joao Pereira de Souza és pingvinje. Fotó: Youtube

Évente mintegy 8000 kilométert utazik, legkésőbb februárban ugyanis visszaindul Patagóniába, a brazil nyár ugyanis túl meleg a számára.

“Biztos voltam benne, hogy Dindim idén már nem jön”

– mondta a 73 éves Pereira, akinek 2011 óta először kellett a pingvin nélkül ünnepelnie június végi születésnapját. Augusztus elsején Dindim azonban újra megjelent. Mivel az elmúlt évben a férfi gyűrűvel jelölte meg az állatot, könnyű volt felismerni a madarat."

Forrás: http://www.hirado.hu/2016/09/26/nyolcezer-kilometert-utazik-evente-a-megmentojehez-dindim-a-pingvin/?source=hirkereso

Címkék: Állatos
https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/30520/pics/lead_800x600.jpg
Állatos
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?