Furfangos módszerrel lopott a templomi adományokat gyűjtő perselyből

Az aki a templomi perselyből lop, az igencsak rá lehet szorulva a pénzre. Bár ebben az esetben valami másról is szó lehet. Ettől függetlenül meglehetősen enyves a keze, mert nem csak a templomból, máshonnan is előszeretettel meglovasított értéktárgyakat.

Illusztráció

 

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 55 éves férfi ellen, aki tavaly ősz óta követett el különféle bűncselekményeket a városban. 

Az egri MacGyver múlt november óta rendszeresen a Dobó téri minoriták templomba járt lopni, az adományoknak kitett perselyt úgy fosztotta ki, hogy előbb egy elemlámpával belevilágított, aztán

vékony fahasábokra ragasztott rágógumi segítségével kiemelte belőlük a papírpénzeket. 

Ezzel próbálkozott november 20-án is, akkor ugyan nem jött össze a művelet, viszont észrevette, hogy nyitva maradt a sekrestye ajtaja, úgyhogy besurrant, és ellopott onnan egy táskát, amiben rózsafüzér és imakönyv is volt. A férfi amúgy többször összeveszett korábban sekrestyéssel, és rendszeresen fenyegette, hogy a rendőrök előtt fogja megverni és feldarabolni. 

De itt még nincs vége, mert az elkövető múlt év óta többször lopott fát egy ismeretlen társával egy volt iskolaépületből, ahol a Létminimum Alatt Élők Társasága használt bútorokat tárolt. Itt a beszögelt bejárati ajtót felfeszítették, és a raktárhelyiségből könyvszekrényeket, polcokat, valamint íróasztalokat loptak el, ezeket aprították fel tüzelőnek. Később loptak fát egy családi ház udvaráról, januárban pedig a város piacteréről a növendékfacsemetéket megtámasztó karókat próbálta meg elvinni, de a rendőrök elkapták. 

A többszörösen, például biciklilopás miatt is büntetett férfi ellen végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott az ügyészség, és arra köteleznék, hogy a sértetteknek térítse meg a kárt.

Ön elítéli a férfit?

Szavazok

Forrás: http://index.hu/belfold/2016/11/16/ragogumival_lopott_a_templomi_persely/

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/31759/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?