A tiltott rés

Egy új könyv jelent meg a könyvesboltok polcain. Egy nálunk valamiért még mindig tabunak számító témát tár elénk a könyv szerzője. A könyvben nem másról olvashatunk, mint a női nemi szervről, a női testről és férfivilágról, a vágyakról és törvényekről.

Ugyan még nem olvastam a könyvet, de nagyon kíváncsi vagyok rá, mert a kiadó honlapján az alábbi ajánlást találtam róla:

"A női nemi szerv, ez a civilizáció kezdete óta tiltott hús, a férfiak félelmeinek táplálója, a gyönyör és a születés eszköze, egyszerre gerjeszt vágyat és gyűlöletet.

Mind a mai napig ki szokás átkozni, hol gúny, hol imádat tárgya. Amennyit bántják, annyit dédelgetik is, és mindig felelnie kell valamiért. Tiltakozására erőszak a válasz. Egész családok - sőt egy-egy egész nemzet - tiszteletének tárgya, máskor pedig sebészetileg némítják el, hogy ne tehessen szert túl sok szabadságra.

A költők magasztalják, a festők másolják - az emberiség története a vulva törvényeiben és vágyaiban fogant. Miközben akaratát, vágyait és törvényeit hol a politika, hol a vallás, hol egyes férfiak próbálták előírni...

A fergeteges antik istennőktől a nácizmus és a G pont felfedezése közti összefüggésig, az ifjú Voltaire és az erényöv konfliktusától a Playboy és a Penthouse "fanszőrháború"-jáig: Diane Ducret, aki a történelmet női szemmel láttató könyvek szerzőjeként világszerte, így nálunk is nagy sikert aratott már, ezúttal bizony nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy a női nemi szerv kultúrtörténetét írja meg. Választása telitalálatnak bizonyult: könyve magával ragadó szenvedélyű, mégis kifogástalanul dokumentált, lebilincselő olvasmány."

Aztán, ahogy tovább nézelődtem a könyvvel kapcsolatban, ráleltem egy tartalmas írásra a Díványon.

Ha valaki olvasta már a könyvet, nagyon várom a véleményét!

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/33405/pics/lead_800x600.png
Egészség,TestemLelkem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?