Harrison Ford hajszál híján összeütközött egy 737-es Boeinggel

Harrison Ford kis gépével majdnem összeütközött egy 737-es Boeinggel, amelyen 110 ember utazott. Sajnos, nem ez az első eset, hogy figyelmetlen a levegőben. 74 évesen is bátran navigálja gépét, de a mostani eset után talán elgondolkodik, hogy biztosan kell-e ezt folytatnia, hacsak nem a bíróság tesz pontot repüléseinek a végére.

Harrison Ford, aki 2015-ben a Santa Monica-i repülőtérről felszállva lezuhant egy Los Angeles-i golfpályára, kedden kis híján megint súlyos baltaesetet szenvedett, amikor majdnem összeütközött egy Boing 737 utasszállítóval, 110 fővel a fedélzetén.

A színész félreérthette az utasításokat, így a gurulópályára tette le az egymotoros kisgépét.

Ford egymotoros repülőgépe éppen megkapta a leszállási engedélyt az Orange County-beli John Wayne repülőtér 20 L-es számú kifutópályájára, melyet az Indiana Jones sztárja összetévesztett egy gurulópályával, melyen a Boing tartózkodott épp.

"Ez egy utasszállító gép alattam?" – kérdezte gyorsan Ford a légirányítást. A sztár végül éppen hogy elszállt az utasszállító felett, amely ezután pár perccel útnak is tudott indulni Dallasba.

A Federal Aviation Administration szerint a színész egyértelmű utasításokat kapott, azt pedig, hogy a gurulópályára tette le kisgépét azzal súlyosan megsértette a biztonsági előírásokat.

Nyomozás indult az ügyben. Még az is meglehet, hogy ez a pilótaengedélyébe fogja bánni a figyelmetlenségét.

Forás: dailymail.co.uk

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/33911/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?