Ellopták a világ legnagyobb méretű és értékű érméjét

Jó erőben lehettek a tolvajok, hogy egy létrán levonszolták a világ legnagyobb súlyú érméjét. Ha nem kapják el őket, lesz majd mit a tejbe aprítaniuk.

"Betörtek hétfőn hajnalban a berlini Bode Múzeumba, ahonnan egy 100 kilós aranyérmét loptak el, írja a Berliner Zeitung. A II. Erzsébetet ábrázoló, 1 millió kanadai dollár névértékű érme piaci értéke 3,7 millió euró, azaz több mint 1 milliárd forint lehet. 

A tettes vagy tettesek egy létrán másztak be a múzeumba, ahol felújítási munkálatok is zajlottak. A létrát később megtalálták a közeli S-Bahn sínei között. Emiatt több órára le is állították a szerelvényeket ezen a szakaszon. 

Fotó: Staatliche Museen zu Berlin / Reinhard Saczewski

Külön rejtély, hogyan tudták egyáltalán elszállítani az érmét. Az ellopott tárgy ugyanis a világ egyik legnehezebb és legnagyobb érméje 100 kilogrammos súlyával és 53 centiméteres átmérőjével, azaz kb. akkora mint egy autókerék.

Big Maple Leafet 2007-ben készítette a kanadai pénzverde. Magas tisztaarany-tartalma miatt az egyik legnagyobb értékű érme a világon, írj az RBB Online.

Az érmét 2010 óta a berlini Múzeum-szigeten található Bode Múzeumban állítják ki."

Forrás: index.hu

Címkék: A nagyvilágból
https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/36593/pics/lead_800x600.jpg
A nagyvilágból
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?