A városliget madárlakói

A Városliget egy csodás hely a madarak számára is. Tudtad, hogy a Városligetben több mint 40 féle madárfaj fészkel? Nappali és éjszakai ragadozók, vízimadarak, énekesmadarak.

Többek között szajkó, rigó, cinegék, a megható nevű csilcsapfüzike, a fakérgek akrobatájaként ismert csuszka.

csilcsapfüzike

De akad itt kabasólyom és erdei fülesbagoly is.

erdei fülesbagoly

A Liget Madárbarát tanösvényén járva most is sokat lehet tanulni a madarakról és a fákat kémlelve meg is lehet lesni őket.

A megújuló Városligetben pedig számos felfedezőút fogja elősegíteni, hogy a gyerekek a természet értékeiről rengeteg ismerettel gazdagodjanak. A természeti elemek (kavics, fa, növények) jelenléte nagyon lényeges a játszótereken, mivel lehetővé teszik, hogy a városi gyerekek olyan anyagokkal is kapcsolatba kerüljenek, amelyekkel a megszokott épített környezetben nem. A termésekkel, levelekkel való ismerkedésen túl a természeti elemek periodikus és törvényszerű változása (pl. az évszakok során a fák levele lehull, majd újra kizöldül) a játszótéren segít a gyerekeknek a közvetlen biológiai ismeretek elsajátításán kívül az élet általános törvényeinek megértésében is, így a természeti körforgásban is.
A természeti játszótéralkotó elemek állandó változása, megújulása inspirálja a képzelet működését is, azaz óriási játékértéket is képviselnek. A fa, a homok és az egyéb természetes anyagok által hívott asszociációk lényeges eleme a melegség, a természetes változás, a puhaság és az élet.

Forrás: facebook.com

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/36949/pics/lead_800x600.jpg
Állatos,Család,Magyaros
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?