Blogolj!

Nemváltó műtét mentette meg a kutya életét

Ilyen sem történik minden nap, hogy egy kutya életét a nemváltó műtét mentse meg. Pedig Molly, az interszexuális terrier ennek köszönheti, hogy most makk egészséges.

Mollynak, a Jack Russel terriernek mind kan, mind szuka szaporítószervei voltak - írja a Daily Record. Az állat a terrierekhez képest is túlságosan pörgött, ezért elvitte gazdája egy szakemberhez, aki rájött, mi áll a háttérben. Molly kívülről lánynak tűnt, de petefészkei helyén herék voltak. Az állatorvos szerint, ha nem műtik meg a kutyát, akkor nagyon komoly egészségkárosodása is származhatott volna belőle.

Az állat egyébként interszexuális volt - vagyis kromoszómáit, nemi hormonjait, elsődleges és/vagy másodlagos nemi jellegeit tekintve nem határozható meg egyértelműen a neme. A műtét után Molly sokkal jobban érezi magát, azóta nincsenek fájdalmai, így sikeresnek tekinthető a beavatkozás. Orvosa, Ross Allan szerint az interszexualitás a kutyáknál igen ritka, de ha elő is fordul, nem minden esetben kell megműteni a páciens.

Forrás: borsonline.hu

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/37580/pics/lead_800x600.jpg
Állatos,interszexuális,nemváltó műtét
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?