Így néz ki, aki intelligens

Nem tudom, mennyire helytálló az alábbi kutatás eredménye, mert kivételeket csípőből tudnék sorolni. Erre azonban azt szokták rávágni, hogy a kivétel erősíti a szabályt...

Az arc árulkodik az intelligenciáról

Testünk legárulkodóbb része az arc. Ha ránézünk valakire, azonnal megállapíthatjuk, hogy boldog vagy szomorú, mennyire igényes a külsejére, milyen sminket szeret viselni, hány éves stb. Kutatók szerint azonban azt is meg lehet tudni belőle, hogy az illető mennyire intelligens. Az értelmes embereket bizonyos vonások alapján lehet felismerni, amiket persze csak az vesz észre, aki tudja, mit kell keresnie - írja a DailyMail.

Az arcvonások jelzik, értelmes vagy-e

Cseh szakemberek 40 nő és 40 férfi statikus arcképét vizsgálták, hogy teszteljék a kapcsolatot az IQ, az intelligencia és az arcvonások között. Az elemzés során kiderült, hogy az intelligencia és az attraktivitás vagy arcforma között nincsen kapcsolat. Maximum annyi, hogy a vonzó külső sokakat megtéveszt, és még azelőtt eldöntik, hogy az illető intelligens, mielőtt bármit is megtudtak volna róla. Vannak azonban bizonyos arcvonások, tulajdonságok, amik leginkább az értelmes emberekre jellemzőek.

Aki így néz ki, intelligens

Az intelligens emberekben közös, hogy a szemük közötti távolság viszonylag széles, nagyobb az orruk, a szájuk sarka enyhén felemelkedik, az álluk élesebb, határozottabb, kevésbé kerek.

A különböző értelmi képességeket más tulajdonságok jelzik

A kevésbé értelmes nőkre és férfiakra mintegy kontrasztként a következő tulajdonságok jellemzőek: széles, kerek arc, közel ülő szemek, rövid, tömzsi orr, lefelé konyuló szájsarkak, kerek, masszív áll.

Az is kiderült, honnan lehet felismerni, ki az átlagos képességű. Ők nagyjából „normálisan” néznek ki, szemük egészséges távolságra ül egymástól, orruk közepes méretű, szájuk sarkai egyenesek, álluk formás, arcuk pont annyira széles, mint amennyire kell.

Arc alapján is el lehet dönteni, ki mennyire intelligens

Forrás: femcafe.hu

1
https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/39276/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
gizella 2017-06-14 13:35:51
Vajon Steven Hawking ezen paraméterek szerint intelligens ember ? és ez a Lombroso tesztre hajaz ?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?