Egy kislány segítette világra kistestvérét

Furcsán hangzik, amikor azt halljuk, hogy egy gyerek a szülőszobán végignézi a testvére  születését - és jelen esetben még segédkezik is -, pedig a régi időkben az egész család jelen volt ennél az eseménynél. Mitől akarjuk óvni gyermekeinket? Az élettől? Vagy csak a kórházi dolgozóknak lenne a lába alatt még egy családtag? Az alábbi cikkből az érződik, eleinknek volt igaza.

Egy baba születésénél általában nincs jelen a nagy testvér, leginkább csak akkor találkozik az újszülöttel, amikor már a kórházi kiságyban fekszik tisztán és cukin. Ennek a 12 éves lánynak azonban megadatott az, hogy világra segítse a saját öccsét.

Jacee Dellapenna nemcsak hogy ott volt, mikor megszületett az öccse, de egyenesen ő volt az, aki segített a szülésben anyának. Az első ember, akinek a kezében landolt a baba, az a 12 éves Jacee volt, sőt ő vágta el a köldökzsinórt is. A képeket a család osztotta meg a Facebookon a szülés után. A kislány anyukája szerint könnyen lehet, hogy Jacee orvos lesz felnőtt korában, annyira érdekelte a szülés folyamata, és egy cseppet sem borzadt el az amúgy naturális részletektől.

A család közösen döntött úgy, hogy a kislány legyen jelen a szülésnél, mert szerintük ez egy természetes dolog, nem kell elrejteni a gyerekek elől, ha részt akarnak benne venni. Mivel Jacee határozottan kérte, hogy hadd legyen benn a szülésnél, az anyuka pedig tudta, hogy ez lesz az utolsó szülése, ezért nem is volt kérdés számára, megengedi-e, hogy a lánya jelen legyen a nagy eseményen.

Azt nem tervezték előre, hogy a kislány kvázi levezesse a szülést, ez az orvos ötlete volt, ő hívta oda Jaceet, hogy asszisztáljon neki, amikor már látszott a baba feje. Az biztos, hogy a kislány olyan élménnyel gazdagodott, amit soha nem fog elfelejteni.

Forrás: nlc.hu
https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/39322/pics/lead_800x600.png
A nagyvilágból,Család,születés,TestemLelkem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?