5 apróság is elég a jobb kapcsolathoz

Öt apró dolog is elég ahhoz, hogy jobb, és ezáltal boldogabb legyen a kapcsolatunk a párunkkal, szerelemünkkel. És hogy mi az az az öt apró semmiség, amelyet bárki könnyedén megtanulhat? Íme:

1. Csókok

Nap kezdetén, találkozáskor és nap végén csókoljuk meg párunkat. Mindegy, hogy a zuhany alatt, vagy már indulás előtt az ajtóban. A búcsúcsókot könnyen el lehet felejteni, úgy is mondhatnánk, hogy „leszokunk” róla. Ne csak odadobjuk a csókot, hanem koncentráljunk a pillanatra és párunkra. Így kezdődhet egy nyugodt nap. Nap közben, amikor találkozunk, szintén fontos az üdvözlő csók. És ugyan ilyen fontos a jó éjt puszi is. Még akkor is, ha nem ugyan abban az időben fekszünk le aludni, mint párunk. A csók nem csak nyugtató, de közelséget is teremt.

2. Érdeklődés

Mutassunk érdeklődést párunk eltöltött napja iránt. Fárasztó nap után a párok sokszor inkább nem beszélgetnek, mert már semmi kedvük és erejük nincsen hozzá. „Milyen napod volt?” „Komolyan gondolta?” Ezek a gondoskodó és érdeklődő kérdések tudat alatt biztonságérzetet keltenek, hiszen van, aki foglalkozik velünk. Ennek mentén könnyebben fog menni a beszélgetés, és kicsit jobban megismerhetjük párunkat.

3. Figyelem

Figyeljünk és nézzünk a szemébe. Ne csak kérdezzünk, hanem koncentráljunk is, amikor partnerünk felel. Nézzünk a szemébe. Ne hagyjuk magára válaszával. Sokan észre sem veszik, hogy válaszra várva már abszolút nem a mondanivalóra és partnerükre koncentrálnak. Semmi más ne vonja el figyelmünket. Mutassuk meg partnerünknek, hogy erre a néhány percre képesek vagyunk csakis rá koncentrálni. A partner ettől úgy érzi, komolyan veszik.

4. Üzenetek

Kis figyelmességekre is szükség van. Ne hagyjuk, hogy a távolság megnőjön köztünk és partnerünk között a mindennapokban! Elég csak egy kedves papír fecni, sms, amiben üzenetet hagyunk, hogy szeretjük. Már ez is segíthet a kapcsolat jobbá tételében, erősíti az összetartozást, még akkor is, ha fizikailag nem tudunk abban a pillanatban együtt lenni.

5. Vita

Várjunk két percet, mielőtt vitába keverednénk partnerünkkel! Mindenkinek lehet rossz napja, amikor a kelleténél is jobban érzékeny. A vita hozzá tartozik a párkapcsolathoz, és ez is előre visz bennünket. Ez egyáltalán nem probléma, csak az a kérdés, mennyire tudunk uralkodni magunkon. Ilyenkor a vita hevében olyat is mondhatunk, amit később nagyon megbánunk, és azt bizony visszavonni már nem lehet. Vita hevében könnyen előjöhetnek olyan problémák, amik addig nem is léteztek, és „vagdalkozásba” megy át a vitatkozás. Ez rossz hangulatot szül. Koncentráljunk 2 percre csak a vita témájára, vegyünk mély lélegzetet. Ennyi idő elég, hogy átgondoljuk mondanivalónkat. Ebben a 2 percben elejét vettük a nagyobb baj kialakulásának.

Forrás: noivilag.hu

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/39573/pics/lead_800x600.jpg
kapcsolat,TestemLelkem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?