Börtönbe kerül egy állatkínzó

Az állatkínzást maximálisan elítélem, és most már szerencsére a bíróság is. Sajnos, ez az eset még nem is annyira "durva", mint amikről hallani lehet, ezért is örülök, hogy VÉGRE "ennyiért" is ülnie kell a kegyetlen "gazdának".

A kép csak illusztáció, de így néz ki egy hosszan éhező kutyus / Forrás: dailymail.co.uk

A mázai férfi elhanyagolta kutyái gondozását. Házánál egy hatéves kaukázusi keverék kutyát és egy tíz hónapos keverék kölyökkutyát is tartott. Miután 2014 februárjában a kutyái nélkül elköltözött az ingatlanból, nem gondoskodott az állatok felügyeletéről, megfelelő etetéséről, ellenőrzéséről.

A Pécsi Törvényszék szóvivője közölte, a kutyákat egy ismeretlen személy mintegy két hétig csak egy, legfeljebb két alkalommal, minimális mennyiségű száraz táppal látta el, később pedig a szomszédok etették, itatták őket. A kaukázusi keverék az élelem nagy részét elette a kölyök elől, ezért a kisebb eb kórosan lesoványodott. A szomszédok állatorvost hívtak, miután az életveszélyes állapotba került kölyökkutya átmászott az udvarukba.

A törvényszék felülbírálva a Komlói Járásbíróság korábbi ítéletét, a visszaeső vádlottnak egy előző büntetéséhez kapcsolódó feltételes szabadságát is megszüntette.

Te is börtönbe küldenéd az állatkínzókat?

Szavazok

Forrás: 24.hu

Címkék: Ajaj, Állatos
https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/39757/pics/lead_800x600.jpg
Ajaj,Állatos
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?