Zseniosztály végzett a Radnótiban

Nem mindennapi teljesítménnyel végzett az érettségin a szegedi Radnóti Miklós Gimnázium matekos osztálya: a 146 érettségi jegyükből csak három volt négyes, a többi mind ötös.

A Radnóti Gimnázium 12/M osztályából sokan külföldi egyetemeken tanulnak tovább. A képen: Lajkó Kálmán, Váli Benedek, Schretter Bálint, Andó Angelika, Williams Kada, Gál Hanna, Hegedűs Bercel, Tímár Veronika, Cseh Kristóf és Hansel Soma. Fotó: Frank Yvette / délmagyar.hu

28-ból tíz diák angol elit egyetemeken – Cambridge-ben és Oxfordban – tanul tovább.

„Azért jelentkeztem Cambridge-be a Trinity College-be, mert a világon ott a legerősebb a matematikaoktatás, és így ősztől a világ legjobbjaival tanulhatok együtt” 

– mondta a szóbeli érettségi vizsgája után az egyik tanuló, Williams Kada, aki idén megnyerte az Amerikai Matematikai Diákolimpiát, amelyen 300 ezren indultak.

A 12. M osztály  diákjai megdöntötték a gimnáziumi rekordot. Eddig ugyanis 4,96 százalék volt az érettségi jegyek alapján számolt csúcs. A 28 fős végzős matekos osztálynak viszont most 4,98 lett az átlaga, a 146-ból 143 ötössel, illetve 3 darab négyessel. Ez azért is nagy szó, mert a jegyek egyharmada emelt szintű vizsgán született.

„Korábban is voltak erős osztályaim, de a mostani mindent felülmúl”

– mondta a 12. M osztályfőnöke és matematikatanára, Schultz János, aki rendkívül büszke a diákjaira.

 Schultz János tanítványa volt Incze Attila is, aki korábban a finn Nokia-központban dolgozott, jelenleg pedig az Egyesült Államokban Zuckerbergnek dolgozik, a kaliforniai Facebook-központban szoftverfejlesztő mérnökként.

Forrás: delmagyar.hu

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/39934/pics/lead_800x600.jpg
elit egyetem,érettségi,Magyaros,Radnóti Miklós Gimnázium,zseniosztály,Zuckerberg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?