Egy 12 éves fiú készített videoklipet egy magyar együttesenek

Megáll az ész! Én 12 évesen még nagyjából azt sem tudtam, hogy hol vagyok, a mai 12 évesek pedig már videoklipeket készítenek együtteseknek – és nem is akármilyet!

Sebi, az alkotó / Fotó: nlc.hu

A Clayfeet szintipopduó klipjeire a low budget kreativitás jellemző: készítettek már videót a MyIdol nevű Apple-alkalmazással, amelyben számítógép által generált alakok mozognak a zenére a Clayfeet tagjainak arcával, de készült már klipjük képregénykockákból vagy épp a némafilmek stílusában, utóbbiban a dalszöveg a jelenetek közötti feliratokból áll össze.

A Lucid Dreaming klipje idén januárban került fel a YouTube-ra, ez már a nemrég megjelent Lucid beharangozó kampányának a része volt. A klip egy LEGO-emberke szürreális kalandját meséli el, egy több szinten zajló álomban. A videót a 12 éves, magyar-svájci Gerbex Sebestyén (Sebastian Gerbex) készítette.

A most hetedik osztályos kisfiú öccsével és két vizslájukkal együtt Svájcban is él, természetesen a szüleivel, az ő közvetítésükkel sikerült pár kérdést feltennie az nlcafe.hu-nak a kétségtelenül látványos videóval kapcsolatban.

„Bálint ismeri a nagynénémet, és látta a korábbi stop motion videóimat”

– mondta kérdésükre Sebi, aki hobbiként foglalkozik a hasonló videók készítésével, több ilyesmivel kapcsolatos táborban és képzésen is részt vett már.

„Az első videó, amit láttam, egy Super Marióhoz hasonló játékot ábrázolt

– tette hozzá Jankó Bálint, az együttes szintise. –

Nagyon megtetszett, és a közös ismeretséget kihasználva megkérdeztem Sebit, hogy lenne-e kedve csinálni egy hasonlót a Clayfeetnek. Végül tavaly nyáron, amikor Magyarországon jártak, találkoztunk, és kiválasztottuk a zenét.”

Mivel a zenében előkerül az álom az álomban témája, a fiatal kliprendező először inspiráció gyanánt megnézte – sőt, a család szerint „ronggyá” nézte – a Leonardo DiCaprio és Marion Cotillard főszereplésével leforgatott Eredet (Inception) című filmet, ez inspirálta a videó történetét is.

Sebi munka közben / Fotó: nlc.hu

Ezután kezdődhetett a munka, ehhez pedig, ha jó munkáról van szó, ugyebár idő kell. Itt sem volt másképp: Sebi nem kevesebb, mint öt hónapot dolgozott az egyes jelenetek megépítésén és megfotózásán.

„Azért választottam a LEGO-t, mert ebben volt a legtöbb lehetőség és ez adta a legnagyobb szabadságot – mondta a fiatal kliprendező. – Nekem is van otthon, de a barátaimtól is tudtam kölcsönkérni, így könnyen megtaláltam a megfelelő díszletnek és figurának való elemeket.”

Forrás: nlcafe.hu

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/40249/pics/lead_800x600.jpg
12 éves,Clayfeet,Ez jól néz ki,Magyaros,videoklip
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?