Érthetetlen jelentés: nem iható a magyar csapvíz

Meglepő hírt olvastam ma reggel: Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) friss jelentése azt elemzi, hogy melyik országban szabad és melyik országban nem ajánlott inni a csapvízből. Magyarországot is a nem biztonságos ivóvíz kategóriába sorolják.

Ám ez a lista sehogy sem, stimmel, hiszen húztak egy keleti vonalat, a cseheknél és a lengyeleknél még iható a víz, nálunk már nem.

Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) friss jelentése azt elemzi, hogy melyik országban szabad és melyik országban nem ajánlott inni a csapvízből. A térképük viszont nem lehet hiteles, hiszen az nem lehet, hogy Ausztriában, Görögországban, Csehországban és Lengyelországban még iható a csapvíz, míg Szlovákiában, Magyarországon és Horvátországban már nem. 

Eddig nagyon büszkék voltunk a magyar ivóvízre, hiszen nálunk mindenhol iható a vezetékes víz, s többek között a Fővárosi Vízművek Zrt. is garantálja, hogy ráadásul jó minőségben. Én inkább hiszek a Váci úti laboratóriumnak, semmint az amerikai hivatalnak, amelynek a szakemberei aligha jártak még Magyarországon. Ez a hiátus azonban senkit sem ment fel az alól, hogy hamis hírek alapján rajzoltasson térképet.

Forrás: mixonline.hu

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/40472/pics/lead_800x600.jpg
Ajaj,Egészség,ivóvíz,Magyaros,TestemLelkem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?