Ezt a férfit nem zavarta, hogy 25 neje van, a bíróságot annál inkább

Ezt a kanadai férfit egyáltalán nem zavarta, hogy 25 neje van, a bíróságot viszont annál inkább. Bár az ítélethozók nem kapkodták el a döntést, mert nem kevesebb ideig, mint 27 évig rágódtak az ügyön.

Winston Blackmore, a Bountiful ellentmondásos poligám közösségének vallási vezetője, hat lányával és néhány unokájával. Fotó: AP

A kanadai Creston mellett él egy közösség, amelyet az amerikai mormon egyházból kivált fundamentalisták alapítottak. Ebben a vallási közösségben még ma is a többnejűséget hirdetik, amit már a hivatalos mormonizmus is megtagadott. A közösség egykori vezetője, a most 60 éves Winston Blackmore poligámia vádjával került bíróság elé. Blackmore egyébként sosem tagadta, hogy több neje van, összesen 25.

Az ügyben a nyomozás még a ’90-es években indult, a tárgyalása azonban évtizedekig elhúzódott, és még a kanadai Legfelsőbb Bíróság, sőt a mormon vallás szakértőinek véleményét is kikérték, ugyanis felmerült, hogy a vallásszabadság és a poligámiát tiltó törvény összeegyeztethető-e. Végül a Legfelsőbb Bíróság úgy határozott, hogy a poligámia betiltása nem korlátozza a szabad vallásgyakorlást. Így aztán hétfőn Blackmore-t és utódját, az 53 éves James Olert hétfőn bűnösnek nyilvánították. Büntetésüket később szabják ki.

Forrás: 24.hu

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/40670/pics/lead_800x600.jpeg
A nagyvilágból,poligámia
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?