Ez a kis habos lett a 2017-es Magyarország Tortája

Sajnos, vagy nem sajnos, de piszkosul édesszájú vagyok, ezért mindig nagy érdeklődéssel várom, hogy milyen lesz az év tortája. Azt hiszem, hogy az idei torta ugyanúgy telitalálat, mint a tavalyi, amelyet Szó Gellért alkotott.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár tizenegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája”, pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A kezdeményezés évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri.

Az idei győztes torta a Balatoni Habos Mogyoró névre hallgat és Vaslóczki Orsolya budapesti cukrász álmodta meg, majd készítette el - szerintem - mindenki megelégedésére.

A nyertes torta több mogyorós réteggel készült, mint a mogyorós habtészta, a roppanós mogyorós réteg, és a tortából a dél-balatoni régióban előállított mogyoróolaj sem hiányzik. Ezért kapta a Balatoni Habos Mogyoró fantázianevet. 

Augusztus 19-től az ország számos cukrászdájában kapható lesz majd a finomság, de augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcájában is megkóstolhatja majd a nagyközönség a Várkert Bazárnál.

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/41136/pics/lead_800x600.jpg
Magyaros,Nyami,Ország tortája
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?