Blogolj!

Félmillió forintot kereses havonta ez a 9 éves kisfiú

Úgy látszik, hogy Norvégiában dolgozhatnak a gyerekek. Ráadásul - ebben az esetben - egy hatalmas és éles késsel. Ugyan piszkosul megfizetik például ezt a kilenc éves kisfiút, még így is etikai kérdéseket vet fel a munkája.

Fotó: munchies.vice.com

Benjamin, a kilencéves norvég kisfiú és barátai egyértelműen kilógnak korosztályukból. Szabadidejükben ugyanis a kifogott halak feldolgozásában vesznek részt, méghozzá a halnyelveket vágják ki a fejekből, ami a norvég piacon igazi gourmet csemegének számít.

Fotó: munchies.vice.com

Az egyszerű, de meglehetősen undorító munkáért cserébe heti 3000 norvég koronát is kapnak, ami több mint 100 ezer forintnak felel meg. Ez valóban nem kevés, bár sokak számára joggal nem világos, hogyan dolgozhat kilencéves korában egy fejlett országbeli kisfiú.

Fotó: munchies.vice.com

Hagyomány a munka

Ballstad, az északnorvég tengerparti falu megélhetését a skrei tőkehal-feldolgozás biztosítja, ezért itt minden dolgos kézre szükség van: a halászszülők a halak testéért, kiskamasz gyerekeik a nyelvekért felelősek. Több gyorsasági versenyen indulhatnak, de tisztelve a hagyományokat, az iskola után is ezzel foglalkoznak.

Fotó: munchies.vice.com

A gyerekek azt mondják, nem esik terhükre, hiszen együtt lógnak a barátokkal, közben önállósodnak, és ezzel nemcsak a zsebpénzt keresik meg, de az iskoláztatásuk költségeit is, sőt, akad olyan, aki az összegből cserediák-utazását egy az egyben fedezni tudja.

És így néz ki a halnyelv nyersen, majd elkészítve:

Fotó: munchies.vice.com

Fotó: munchies.vice.com

Forrás: munchies.vice.com és femina.hu

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/42955/pics/lead_800x600.jpg
9 éves,A nagyvilágból,halnyelv
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?