Tudtad, hogy ebből is készül cipő?

Hatodikos kislányom kötelező olvasmányát együtt kezdtük el olvasni. A szerző dán származású és a regény pedig a II. világháborúban játszódik. Egyszer csak egy olyan részhez értünk, ahol a főszereplő kislány az anyukájától kap egy cipőt. Ebben ugyan nincs semmi különös, azonban az már annál inkább érdekes, hogy miből készült az a cipő. Elöljáróban elmondom, a kislány undorodott tőle.

Most hallottam életemből először arról, hogy egy lábbeli halbőrből is készülhet. Nem igazán tudtam elképzelni, hogyan is nézhet ki, de pár napra rá ellátogattam a Néprajzi Múzeumba a World Press fotókiállításra. Gondoltam megnézem a többi kiállítást is, ha már ott vagyok. A cipőkiállítással kezdtem, ahol a kiállítás közepe felé egyszer csak szembe találtam magamat egy halbőr csizmával. Egyből megértettem, hogy miért undorodott tőle a regénybéli kislány.

Mutatom:

Sajnos, ez a kép nem sikerült valami jól, ezért kerestem a neten is pár képet:

Ám, mint megtudtam, nem csak északon készítettek és készítenek a mai napig halbőrből cipőket és táskákat, hanem ma már a legnagyobb divatházak kínálatában is szerepelnek.

Te hordanál halbőrből készült cipőt?

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/42945/pics/lead_800x600.jpg
A nagyvilágból,cipő,halbőr,halbőr cipő
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?