A botox a leghalálosabb méreg a világon

Korántsem a cián és az arzén a legerősebb méreg a világon. Vannak sokkal erősebb társaik, ezek közül is a leghalálosabb a botulinum toxin. Izombénulást okozva öl, ezt a tulajdonságát használják fel a szépségiparban. Elárulom: a botoxról van szó, amelynek a neve nem véletlenül hasonlít a méregéhez.

A mérgek esetében nagyon fontos szám az LD50, azaz az 50 százalékos halálos adag, ennyire van szükség az anyagból ahhoz, hogy az esetek felében halált okozzon. A ciánnál ez a szám 6 milligramm/kilogramm.

Nagyjából minden tudós egyetért abban, hogy ez az anaerob baktérium, a botulinum toxin a legmérgezőbb a világon. LD50 értéke mindössze 1 nanogramm/kg. Először a 18. századbeli Németországban fedezték fel egy kolbász okozta ételmérgezés során (a kolbász latinul botulus) és azóta több fajtát is megkülönböztettek, de mindmáig az A típus a leghalálosabb. Izombénulást okozva öl, ezt a tulajdonságát használják fel a szépségiparban. A botoxról van szó, amelynek a neve nem véletlenül hasonlít a méregéhez.

Mivel ellazítja a bőrt, képes eltüntetni a ráncokat, a hölgyek - sőt egyre több férfi is - ezért is fecskendeztetnek szívesen be maguknak ebből az egyébként halálos anyagból.

Forrás: hazipatika.hu

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/42949/pics/lead_800x600.jpg
Ajaj,botox,halálos,méreg,TestemLelkem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?