Érdemes visszafogadni a hűtlen partnert?

Nem kívánom senkinek azt az érzést, amikor kiderül, hogy párja, szerelme megcsalta. Nem hiszem, hogy vigasztalna bárkit is, ami mostanában a csapból is folyik, hogy a hűtlenkedés normális, hiszen az ember valójában nem monogám, és csak a vallás, valamint a neveltetés torzított el minket.

Szóval piszkosul nehéz kezelni ezt a helyzetet. Az érzelmek kavarognak, de tovább kell lépni. A legtöbben ilyenkor azonnal a szakítást választják, de vannak, akik azon gondolkoznak - főleg egy több éves, hosszú távú kapcsolat esetében -, hogy érdemes-e emiatt eldobni mindent, és különválni.

Fotó: focusonthefamily.com

Az ilyen esetek alapos megfontolást igényelnek, aminek során a megcsalt felekben általában felmerül a kérdés: ha egyszer megtette, újra meg fogja? Az erre adott válasz ugyanis nagyban megkönnyítené a döntéseket. Egy új kutatás viszont úgy tűnik, most megválaszolta ezt a problémát, de az eredmények nem éppen pozitívak.

Az Archives of Sexual Behavior című lapban publikált kutatás 484 olyan embert vizsgált, akiknek az elmúlt öt évben legalább két hosszabb távú kapcsolatuk is volt. 329 nőt és 155 férfit kérdeztek a tapasztalataikról, véleményükről, valamint a velük történt esetekről, beleértve a félrelépést is, és elszomorító eredményre jutottak.

Egyértelműen kiderült ugyanis, hogy azok, akik egyszer hűtlenek voltak a párjukhoz, nagy valószínűséggel újra elkövetik ezt a hibát, méghozzá nemcsak ugyanabban a kapcsolatban, hanem egy újabb partnerrel is. De még több részletre is fény derült: a félrelépők nagyjából háromszor hajlamosabbak újra kikacsingatni egy párkapcsolatból, mint azok, akik eddig hűségesek voltak. És arra is rájöttek a válaszokból, hogy az, akit csaltak már meg, hamarabb felismeri, ha a párja újra félrelép. Az is bebizonyosodott, hogy ők sokkal féltékenyebbek és paranoiásabbak az átlagnál, ugyanis négyszer gyakrabban gyanították azt az új párjukról, hogy hűtlen, mint azok, akiket még nem csaltak meg.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy kivétel nélkül mindenki, aki egyszer félrelép, újra megteszi majd. A kutatók csak arra világítottak rá, hogy érdemes alaposan átgondolni, hogy visszafogadd-e a hűtlen partnert, mert néhányan - már tudományosan bizonyítottan is - hajlamosabbak újra félrekacsintgatni.

Forrás: femina.hu

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/43248/pics/lead_800x600.jpg
megcsalás,TestemLelkem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?