Milyen lesz a férfimentes fesztivál?

Az alábbi hírt olvasva elgondolkodtam azon, hogy milyen lehet egy fesztivál férfiak nélkül. A fesztiválokra a nők jó része nem csak a fellépők miatt jár, hanem bizony a pasik miatt is. Bár az elképzelés szép, de kíváncsi vagyok, hogy hányan fognak elmenni rá. Az is meglehet, hogy a hölgyek így sokkal jobban el tudják magukat engedni, hiszen nem kell megfelelniük senkinek, nem kell jól, szexin kinézniük a férfiak miatt. Jövőre kiderül.

Illusztráció

Átszámítva több mint 16 millió forint gyűlt össze arra a svéd fesztiválra, ahova nem akarnak beengedni férfiakat. A férfimentes fesztivál megszervezésének ötlete azután született meg, hogy az egyik legnagyobb svéd zenei fesztiválon több nemi erőszak és szexuális zaklatás is történt.

3300 ember dobott össze pénzt arra a svéd fesztiválra, ahova nem fognak olyan férfiakat beengedni, akik tudnak azonosulni a saját biológiai nemükkel. A férfimentes fesztiválra összejött a kitűzött 500 ezer korona (16,3 millió forint) a közösségi támogatásokból, így jövőre megszervezik az eseményt.

A csak nők részvételével megtartott fesztiválra azután nőtt meg az igény, hogy Svédország egyik legnagyobb fesztiválján, Bråvallán tavaly öt nemi erőszak és 12 szexuális zaklatás, idén pedig négy nemi erőszak és 23 szexuális zaklatás miatt történt feljelentés. Ez akkora botrányt kavart, hogy bejelentették, jövőre nem szervezik meg a Bråvallát, vagyis – mint később kiderült – egy olyan változatát mégiscsak igen, ahol azonban nem kapnak belépőt a férfiak.

A fesztivál ötlete egy svéd komikustól, Emma Knyckaretől származik, aki  a botrány után írt arról Twitteren, hogy miért ne lehetne összehozni egy menő fesztivált, ahol minden nem-férfit szívesen látnak, és ami addig fog futni, amíg a férfiak meg nem tanulnak viselkedni.

Forrás: nlc.hu

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/43464/pics/lead_800x600.jpeg
A nagyvilágból,Bravalla,férfimentes,fesztivál,Svédország,TestemLelkem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?