Ilyen volt, ilyen lett a nő aki 103 kg-ot dobott le magáról

Mindig jó érzéssel tölt el, amikor arról olvasok, hogy valakinek sikerül lefogynia. A kitartást nagyra becsülöm, úgy, ahogy az alábbi hölgy kitartását is. Mondjuk, arról valahogy sohasem szól a fáma, hogy ha valaki ennyire sokat fogy, akkor a bőre nem tudja követni a változást és úgy fog lógni rajta, mint egy kinőtt pizsama. Persze erre is van megoldás és nem is akarok hangulatromboló lenni.

Egy súlyos betegség figyelmeztette

Cynthia Ortega soha nem szeretett tükörbe nézni és szembesülni az alakjával. Bár kifelé azt mutatta, hogy boldog, valójában szomorú és csalódott volt. Már étterembe se szívesen ment a férjével, mert tudta, nem férne bele egyik székbe sem.

Cynthia és a férje

Akkor ébredt rá, hogy bármibe kerül, változtatnia kell, amikor 2009-ben egy súlyos betegség miatt kórházba került, és az orvosok nem tudták megcsinálni az MRI-t. Kómába esett, később pedig újra meg kellett tanulnia járni és enni. Súlya miatt alvási apnoé és cukorbetegség alakult ki nála.

A zumba segített

2013-ig tartott, mire nagyjából felépült és visszatérhetett régi életéhez. Egyik nap az otthonához közeli edzőteremben meglátta, hogy odabent éppen zumba órát tartanak. Nagyon megtetszett neki a pörgős és vidám mozgásforma, ezért úgy döntött, néhány barátnőjével kipróbálja. Cynthia egy hónapig hetente kétszer járt zumbázni, a teste pedig a 4. hét végére teljesen átalakult: 13 kg-tól szabadult meg. És ez még csak a kezdet volt.

Beleszeretett a zumbába

Mostanra 103 kg-mal lett könnyebb, és heti 12-szer zumbázik, mellette pedig okosan átgondolt diétát tart. Létrehozott egy Youtube-csatornát is BestFriendFitness néven, ahol fogyása minden részletét dokumentálja. Reméli, hogy ezzel inspirálhat, kitartásra sarkallhat másokat is, akik hozzá hasonló problémával küzdenek.

A szenvedély a fontos

A 29 éves lány most már nem fél étterembe menni, hiszen nem kell azzal foglalkoznia, hogy belefér-e a székbe vagy sem. Imád szelfiket csinálni, és ha belenéz a tükörbe, akkor boldognak érzi magát.

És mit tanácsol azoknak, akik abban a helyzetben vannak, mint amiben ő volt régen?

„Mindenkinek meg kell találnia azt, ami a legjobban illik hozzá, és amit képes szenvedéllyel csinálni. Kitartónak és következetesnek kell lenned. Az nem működik, hogy egyik nap ebbe, a másik nap abba kapsz bele"

- nyilatkozta a Popsugarnak.

Forrás: femcafe.hu

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/44349/pics/lead_800x600.jpg
A nagyvilágból,fogyás,fogyókúra,kitartás,TestemLelkem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?