Segítséget kérő levélkéket találtak a ruhák zsebében a Zara vevői

Nagyon talányos módon hívták fel a figyelmet a török Zara beszállítójának munkatársai súlyos problémájukra:

"Isztambuli vásárlók számoltak be arról, hogy meglepő üzeneteket találtak a ruhákon vagy a ruhák zsebében a Zara egyik helyi beszállítójának dolgozóitól.

Illusztráció

Kézzel írt üzenetekkel kérték a vevők támogatását a Zara ruházati lánc egyik török beszállítójának dolgozói, hogy kifizessék az elmaradt bérüket - közölte a The Independent.

A cetliket a ruhákba, a ruhák zsebébe rejtették, és az állt rajtuk, hogy "ezt a darabot, amit most meg fog venni, én készítettem, de nem fizettek ki érte". A beszámoló szerint az üzeneteket nem az üzemben, hanem később, már az üzletekben rejthették el a dolgozók.

A segítséget, támogatást kérő papírdarabokat a török Bravo Tekstil nevű cég munkásai írták. A Mango és Next láncnak is bedolgozó céget hirtelen bezárták, és több havi bérrel tartozik a dolgozóinak.

A Zara anyacégénél, a spanyol Inditexnél közölték, hogy minden szerződésben foglalt kötelezettségüket teljesítették a Bravo Tekstillel szemben, de léterehoznak egy alapot, részben a Mangóval és a Nexttel is közösen, amelyből a tulajdonos hirtelen eltűnése miatt bajba került török cég dolgozóit segíthetik majd.

Ebből az alapból az elmaradt béreket, a ki nem fizetett szabadnapokat és végkielégítéseket is rendezni akarják. Az üzem egyébként a beszámoló szerint még tavaly nyáron zárt be."

Forrás: hvg.hu

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/44453/pics/lead_800x600.jpg
A nagyvilágból,Ajaj,Isztambul,segélykérés,Zara
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?