Ha szeretnél keresni 10 millió dollárt, ezt kell tenned

A Bill és Melinda Gates alapítvány 10 millió dollárt ígér azoknak, akik segítenek megoldani a világ problémáit. Ezt az összeget olyan ötletek megvalósítására tették félre, mint például az oktatás fejlődésének a segítése, a mélyszegénység megszűnése, vagy a klímaváltozás megállítása.

Bill és Melinda Gates / Fotó: independent

Kedden az alapítvány bejelentette, hogy partnerségre lép a szaúdi trónörökös, Mohamed bin Szalmán által alapított filantróp non-profit szervezettel, a MiSK alapítvánnyal, amely hasonló célokat tűzött ki maga elé.

Az alapítvány Grand Challenge (nagy kihívás) néven indított egy programot, aminek keretein belül 100 innovátort egyenként 100 ezer dollárral jutalmaznak, ha az alábbi témákban valami úttörő ötlettel állnak elő: oktatás és globális állampolgárság. A hírek szerint a következő években több ilyen, különböző témájú "kihívás" is indul még.

Azok, akik részt vehetnek majd a kihívásban megkapnak minden szakértői segítséget, hogy az ötleteik valóban megvalósításra kerüljenek. Ez azonban az első lépcső, az elfogadott projektek ezek után további finanszírozásra is jelentkezhetnek.

A MiSK Nagy Kihívás programja a Föld minden tájáról ösztönözni fogja a legokosabb elméket arra, hogy új ötletekkel rukkoljanak elő a világ legnehezebb fejlődési kérdéseinek megoldása érdekében.

Forrás: portfolio.hu

 

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/44814/pics/lead_800x600.jpg
A nagyvilágból,alapítvány,Bill Gates
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?