Ez a 70 éves nő egy csoda! 7 nap alatt, 7 kontinensen, 7 maratont futott le

Az amerikai Chau Smith 2017 januárjában lett 70 éves. Mások ilyenkor leginkább egy kanapén ücsörögve fogadják az unokák jókívánságait. Smith inkább úgy döntött, elmegy maratont futni. Hetet. Hét nap alatt. Hét különböző kontinensen – írja az Index.

A túrát nem magának szervezte, és nem is egyedül csinálta végig, hanem a Triple 7 Quest nevű kihíváson vett részt. Ennek során Ausztrália, Szingapúr, Egyiptom, Hollandia, az Egyesült Államok, Chile és az Antarktisz egy-egy maratonját futották le a résztvevők. Nyolcan neveztek be, ebből hatan futották végig az összes versenyt, közülük pedig Smith volt a legidősebb. Végig a jellegzetes rózsaszín sapkájában volt, amelyet saját bevallása szerint a nők jogai melletti kiállásként hord.

A hétnapos őrület után azt nyilatkozta, alighanem világrekordot döntött az életkorával, úgyhogy jelentkezni is fog a Guinness Rekordok Könyvébe. Hogy aztán ebből lett-e valami, nem tudjuk, de sok ideje nem lehetett ilyesmivel foglalkozni, mert a sorozat után két nappal fogta a futócuccát, és elindult egy nyolcadik maratonra.

Forrás: index.hu

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/44874/pics/lead_800x600.png
70 éves,A nagyvilágból,maraton
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?