A 3000 éves perui koponyák DNS-e semmilyen élőlényével nem egyezik

Még 1928-ban Paracas-ban, Peru déli partján Julio Tello régész egy temetkezési helyre bukkant. A feltárás előtt még nem sejtette, hogy a világ - eddig ismert - leghosszabb méretű emberi koponyáit fogja megtalálni. Ám a történet itt nem áll meg.

A hosszúkás koponyák emberiek, mégis nagyon másak, mint egy átlagos emberi koponya. Nemcsak a formájuk az azonban, amiben eltérőek: a vizsgált koponyákról két olyan dolog is kiderült az eltelt évtizedek során, amit a mai napig nem tudnak hova tenni a kutatók.

A hosszúkás koponyák rejtélye

Tello több mint háromszáz hosszított koponyát talált, melyek között akadtak háromezer évesek is.

Így nézhettek ki a paracasiak - koponyájuk tulajdonságai szembetűnően eltérnek az átlagemberétől, ám ezek részletezése előtt a jóval megdöbbentőbb, 2014-es DNS-vizsgálat eredményeire térünk ki.

Kiderült, a paracasiaknak génállományuk alapján közép-keleti és európai embereknek kellett volna lenniük, csakhogy Amerikában éltek. Jó kérdés, hogy kerültek oda, ám az még különösebb, hogy olyan eltérés szerepel a DNS-ükben, ami semmilyen élőlényével nem egyezik, sem emberével, sem állatéval - tehát ismeretlen. 

A paracasi koponyáknál hiányzik a felső koponyavarrat, valamelyest más a szemgödör formája , és kiugróbb az arccsont is.

A koponyák átlagtól eltérő formája mellett több mint ezer vizsgált esetben az öreglyuk - körülbelül három centiméter átmérőjű lyuk a nyakszirtcsont alsó részén - elhelyezkedése az átlagos emberi koponyáéhoz képest hátrébb található.

Nemcsak hátrébb van, de kisebb is az öreglyuk ezeken a koponyákon, és valószínűleg ez egy genetikailag öröklött dolog, hiszen rengeteg koponyánál tapasztalható.

A koponyák ma az Ica városi Regionális Múzeumban, Peruban vannak kiállítva.

Sokakban megszületik a képen látható asszociáció, de tudvalevő, hogy a Föld számos pontján végeznek a primitív népek körében - például Afrikában is - koponyatorzítást.

A magasabb koponya e kultúrákban magasabb intelligenciát feltételez.

A koponyatorzítást újszülött korban kezdik, kötéssel vagy nyomást kifejtő szerkezettel. Persze, mindez nem ad magyarázatot a paracasiak DNS-ében fellelt sajátosságokra. Talán egyszer azok miértjére is fény derül.

Forrás: femina.hu

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/45416/pics/lead_800x600.jpg
3000 éves,A nagyvilágból,hosszú koponyák,lelet
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?