Vigyázz hova teszed a paypassos kártyádat! Simán leemelhetnek róla pénzt

A bűnözők leleményessége határtalan. Most is éppen egy újfajta bűncselekmény lehetőségére figyelmeztetnek az egyik közösségi oldalon. Kiderült ugyanis, hogy ha elég közel tartják a készüléket az érintéses, az úgynevezett paypassos bankkártyához, akár farzseben keresztül is lehet pénzt levenni észrevétlenül a számláról.

Egy járművön készített fénykép kering az interneten, amin jól látszik, hogy a férfi kezében egy kártyaleolvasóhoz hasonlító tárgy van. Ha a képen szereplő tárgy valóban egy terminál és a készüléket elég közel tartják egy paypass bankkártyához, akár pénzt is leemelhetnek vele. Hasonló bűncselekményről egyelőre nem tud a rendőrség.

Jakab Péter bankbiztonsági szakértő sem találkozott még mobil terminállal kivitelezett pénzlopással. Elvben azonban lehetséges a folyamat. Vastag tárcában, plusz táskában lapuló paypass kártyáról a leolvasó nem tud potyázni, de például egy farzsebben tárolt bankkártyát gond nélkül kezel.

A szakértő elmondta, zavarni tudja a bankkártya kiolvasását, például ha egy másik kártya, vagy valami egyéb fémtárgy van mellette.

Magyarországon a bankok 5000 forintos értékhatárt használnak a PIN kód nélküli paypass vásárlásokhoz.

Forrás: napi.hu

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/45454/pics/lead_800x600.jpg
Ajaj,bankkártya,bűnözés,lopás,paypass
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?