Minket is megérintenek ezek a segélykérő illusztrációk. Miért nem teszünk mégsem semmit?

Hiába szembesülünk a valóságot híven ábrázoló - jelen esetben egy francia művész - elgondolkodtató illusztrációival. Látjuk, értjük, elgondolkodunk rajta és meg is értjük, mélyen átérezzük. Mégsem teszünk semmit. Vajon miért?

Az 1979-ben Toulouse-ban született Dran utcai művész, akit gyakran csak a francia  Banksy-ként emlegetnek. Mindkét művész kritikus képet mutat a társadalomról, a hatalmi visszaélésekről.

"Az apám azt akarta, hogy kövessem őt és dolgozzak vele az építőiparban. Ám mivel nem vagyok egy erős fickó, és a karjaim túl vékonyak ahhoz, hogy egy kalapácsot tartsanak egész nap, úgy döntöttem, hogy inkább a művészetnek szentelem az életemet."

- mondta a művész.

Dran főként festményeket, rajzokat és graffitiket alkot Franciaországban. Művészetével olyan fontos témákkal foglalkozik, mint a hatóság hatáskörei, a szexuális zaklatás, az internetfüggőség, a túlzott média és még sok hasonlóan fontos üggyel.

Azonban hangja elveszik az éterben. Hiába nézzük és látjuk ezeket a képeket, még sem teszünk semmit. Talán azt hisszük, hogy mi egyedül képtelenek lennénk lépni valamit a hatalom, a zaklatás, a függőségek és még sok más borzalmas, az életünket megkeserítő szörnyűség ellen. Nem gondolunk arra, hogy az összefogás ereje mennyire hatalmas. Gondoljunk csak a forradalmakra, vagy akár az óriási lavinát elindító Weinstein-ügyre. Elég volt csak EGY EMBERNEK megszólalnia. Mára pedig már ott van legalább a remény, hogy a nőket a férfiak nem csak egy tárgynak fogják tekinteni és visszatér az irántuk érzett tisztelet is.

A fentiek ellenére ki ne hagyd a képeket. Hátha...

Forrás: boredpanda.com

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/45564/pics/lead_800x600.jpg
A nagyvilágból,Ajaj,illusztrációk
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?