Évtizedekig rejtegették titkukat a nagyszülők

Rettentő izgalommal jár, ha valaki kincsre bukkan, arról nem is beszélve, ha azt a megtaláló nagyszülei rejtették el gondosan valamikor. Pont ez történt EvelEnglish-sel, aki nem is akármilyen értékes örökségre lelt.

EvelEnglish, Reddit felhasználó nagy-nagy szeretettel beszél a nagyszüleiről. Csodás gyermek- és fiatalkort tölthetett a köreikben, miközben gyakran meséltek neki a régi kor kincseiről. Egyszer még azt is megálmodta, hogy ő ezt a kincset majd megtalálja.

De miközben arra várt, hogy ez bekövetkezzen, nem sejthette, hogy a kincs gyakorlatilag mindvégig a lába alatt volt.

Amikor EvilEnglish nagyszülei elhunytak, megörökölte Tennessee-ben lévő házukat. Miközben nekilátott a felújításának, kitakarításának, felfedezett valamit az egyik piszkos padlószőnyeg alatt.

Tudta, hogy meg fog válni a viharvert régi szőnyegtől, de amikor elkezdte feltépni, meglepő felfedezést tett. A szőnyeg alatt egy titkos széf volt.

Miután egyedül nem tudta kinyitni, szakembert hívott.

EvilEnglish nagyszülei lelkes gyűjtők voltak, így sejtette, hogy a rekesz tele lesz érdekes dolgokakal. De az, amit talált, minden várakozását felülmúlta.

Először csak egy csomó rozsdás, fémdobozt látott, de a por és a piszok alatt talált egy időkapszulát az 1930-as évektől, amely többek között egy érmegyűjtő albumot tartalmazott. Minél mélyebbre ásott, annál több ilyen érmegyűjtő dobozt talált – így több száz érme birtokosa lett, amelyeknek többsége ritkaság.

Ám ez még mind semmi! Az utolsó dobozban ezüstrudak pihentek.

Szerencsés unoka!

Forrás: blikkruzs.blikk.hu

 

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/45865/pics/lead_800x600.jpg
A nagyvilágból,érme,kincs
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?