Ilyen az Ausztrál karácsony

Ausztráliában karácsonykor tombol a nyár. Most megnézheted képekben, hogy milyen a az ausztrál karácsony. Döntsd el te, hogy hol jobb lenni ilyenkor.

Különlegessé teszi a karácsonyt Ausztráliában az, hogy ott most tombol a nyár. Hiányzik a számunkra megszokott hideg és havas környezet. December első hetében kezdődik az iskolai nyári szünet, egyidejűleg a karácsonyi készülődéssel. A munkahelyekről is ekkor mennek szabadságra az emberek és családi körben töltik az ünnepeket.

Viszont igazi fenyőfa nagyon kevés helyen van, mert Ausztráliában a meleg miatt nem honos ez a fa, a beszerzése pedig sokba kerül. A legtöbb családnál műfenyővel helyettesítik. Gyertya sincs a karácsonyfán –  szintén a meleg miatt – és hiányzik a szaloncukor is, ugyanis nem lehet kapni. Az üzletekben a püspökkenyerünkhöz hasonló kuglóf vásárolható, ami sokféle ízesítéssel és gyümölccsel készül. Ez minden családnál megtalálható, karácsonyi süteménynek számít.

Az ajándékozás nem ölt akkora méreteket, mint itt Magyarországon. A gyerekek szép ajándékokat kapnak, az üzletek tele vannak modern játékokkal. A felnőttek egymásnak szerény, szinte jelképes apróságokat adnak. Érdekes, hogy az ajándékokat nem lehet szenteste kibontani, csak másnap reggel.

Szokás, hogy az emberek üdvözlőlapokat küldenek egymásnak. Ezeket a szobában kifeszített damilra helyezik és díszét képezik az ünnepi lakásnak. Ritkaságnak számít az őshazából érkező, havas tájat ábrázoló üdvözlőlap.

Döntsd el te, hogy hol jobb lenni ilyenkor! Ott a nyárban, vagy itt a télben?

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/46366/pics/lead_800x600.jpg
A nagyvilágból,ausztrál karácsony
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?